banner913
banner932
banner1012

Matematik Yarışması'nın galibi 19 Mayıs TMK

banner1020

DAÜ 23. Liselerarası Matematik Yarışması Yarı Finalini 19 Mayıs Türk Maarif Koleji kazandı. Yarı final yarışmasında ikinci olan 20 Temmuz Fen Lisesi 23. Yıl Özel Ödülü’nü kazandı

banner974
Matematik Yarışması'nın galibi 19 Mayıs TMK

banner971

Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı’nın mali katkılarıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü tarafından düzenlenen ‘23. Liselerarası Matematik Yarışması’nın yarı final yarışması Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Namık Kemal Lisesi, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ve 20 Temmuz Fen Lisesi’nin katılımı ile DAÜ’de yapıldı. Yarıfinal yarışmasını kazanan; Ceren Erdoğan, Oğuz Yıldırım ve Pelinsu Hakalmaz’dan oluşan 19 Mayıs Türk Maarif Koleji finalde yarışma hakkını elde ederken, yarışmada ikinci olan Açelya Özata, Kâmil Koca ve Serkan Arslan’dan oluşan 20 Temmuz Fen Lisesi de 23. Yıl Özel Ödülü’nü kazandı.
Final Yarışması ve Ödül Töreni 21 Nisan’da 
23. Liselerarası Matematik Yarışması’nın finali; Lefkoşa Türk Maarif Koleji, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Gazimağusa Türk Maarif Koleji ve 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ekiplerinin katılımı ile 21 Nisan 2017 Cuma günü, saat 10:30’da, DAÜ Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda yapılacak. Final Yarışması sonrasında düzenlenecek törenle bireysel ve ekip yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile okullara ödülleri verilecek.
Bireysel Yarışma Sonuçları 
Öte yandan, 12 Nisan 2017 tarihinde yapılan 23. Liselerarası Matematik Yarışması’nın Bireysel kategorisi birinciliğini Gazimağusa TMK’dan Arda Hepgüler ile Lefkoşa TMK’dan Ercem Yeşil paylaşırken, Gazimağusa TMK’dan Sermet Ersöz ikinci, Lefkoşa TMK’dan Ahmet Harper üçüncü olmuştu. Yarışmada dördüncü olan Ömer Faruk Alp (BEAL) 23. Yıl Özel Ödülü’nü, beşinci olan Kâmil Koca (20 Temmuz FL) da Onay Fadıl Demirciler Özel Ödülü’nü kazanmıştı.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.