banner913
banner932
banner1012

Levent College öğrencileri CERN Merkezini ziyaret etti

banner1020

banner974
Levent College öğrencileri CERN Merkezini ziyaret etti

banner971

Levent College lise öğrencileri  21-22 Mart  tarihlerinde Dünya’nın en büyük ‘Parçacık Fiziği Laboratuvarı’  olan ‘‘CERN Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’’ni ziyaret etti.

Bilim insanları, İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan ve yerin 120 metre altında bulunan bu laboratuvarda evrenin sırrını anlamak için birçok farklı bilimsel çalışma yapıyor. Tüm bu araştırma ve çalışmaları gözlemlemek isteyen Levent College öğrencileri kafalarındaki soruların yanıtlarını bulabilmek amacıyla Fizik ve Kimya öğretmenleriyle birlikte İsviçre’ye gezi düzenledi.

Bu kısa ama eğitici gezide, CERN’de çalışmaları yürüten bilim insanları öğrencilere bir yandan yaptıkları çalışmaları yerinde inceleme olanağı sağlarken diğer yandan görsel malzemelerle sunum da yaptılar.

Levent College Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, öğrencilerin kendine güven ve yaratıcılıklarını geliştirme anlamında bu tür gezi programlarının sürdürüleceği belirtilirken, CERN gezisinin öğrencilere  akademik ve sosyal gelişim anlamında çok değerli katkılar yapacağına inanıldığına vurgu yapıldı. Lha

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.