banner913
banner932
banner1012

Onurlu mücadele!


Orhan Aydeniz

Orhan Aydeniz

Okunma 07 Şubat 2015, 16:16

 

Son zamanlarda meydanı boş bulan bazı Rum-Yunan ve emperyalist işbirlikçilerinin,Kıbrıs Türk halkına karşı yürüttükleri düşmanca tutum ve davranışları gizlemek, gerçek niyet ve hedeflerinin anlaşılmasının anlaşılmasını önlemek için  çok profesyonelce ve yoğun bir kampanya yürüttüğü görüşündeyim

Bu yıkıcı ve düşmanca kampanyalarında da halkımızı aldatmak amacı ile, sürekli olarak eskiyen ve tutarsızlığı anlaşılan sloganların yerine, yeni ve çok profesyonelce sloganlar üretmektedirler.

Örneğin geçmişte Annan planı referandumunda kullanılan sloganların tümünün de tutarsız olduğu kanıtlandığı için, şimdi bunların yerine yeni slogan olarak ‘onurlu mücadele gibi yeni sloganının ön plana çıkarıldığını görüyoruz.

Kuşkusuz bir süre sonra bu yeni sloganın da tutarsız ve propaganda amaçlı olduğu anlaşılacak ve kullanılmasına son verilecektir.

Nitekim gerçek anlamda sol idealleri bilen ve benimseyen bazı kişilerin bile  bu ‘onurlu mücadelecilerin tutumlarının hatalı ve zararlı olduğunu açıklama gereği duyduğu görülmektedir.

Gerçeklerin ortaya konulması ve halkımızın aldatılarak zarara uğratılmasını önlemek için onurlu mücadeleden ne kast edildiğinin halkımıza  anlatılması gerektiği görüşündeyim.

Acaba ülkemize yabancı sermayenin gelip yatırım yapmasını, modası geçmiş ve artık komik karşılanan ‘peşkeş ve sömürü edebiyatı ile önlemek ve istihdam olanakları yaratılmasına engel olarak, gençlerin göç etmesine sebep olmak onurlu mücadele mi?

Batı Trakyadaki soydaşlarımızın ulusal kimliklerini bile inkar eden ve şimdiye kadar tüm başımıza gelen felaketlerin baş sorumlusu olan Yunanistan yöneticilerini övmek ve her koşulda daima Türkiye ile Kıbrıs Türk halkını suçlu göstermek onurlu mücadele mi?

Batı Trakyadaki soydaşlarımızın ulusal kimliklerini inkar eden ,Türk olmayıp Yunanlı olduklarını açıklayan, ilk dış ziyaretini Kıbrısa yapan, EOKAcıların kabirlerini ziyaret eden kişiye sempati duymak ve propagandasını yapmak onurlu mücadele mi?

KKTC devletinden,çalışmadan ve hiç emek harcamadan maaş almak ve KKTC devletini aşağılamak onurlu mücadele mi?

Kıbrıs Türk halkına düşmanca tutum içinde olduğu herkes tarafından bilinen ABD başkan yardımcısına sevgi gösterisinde bulunmak onurlu mücadele mi?

KKTCdeki bozuk düzenin ve hatalı yönetim anlayışının değiştirilmesi için anavatanın bize yardımcı olmasını gerçek dışı söylemler ile engellemek onurlu mücadele mi?

Rumların bize karşı kullandıkları en güçlü kozu olan nüfus üstünlükleri olduğunun bilinmesine rağmen, nüfusumuzun artmasını engellemek onurlu mücadele mi?

Kıbrıs Türk halkını nüfus ve ekonomik üstünlüğe sahip Rum tarafı ile birleştirmek onların egemenliği altına sokmak ve halkımızın ulusal kimliğinden koparılarak Kıbrıslılık kimliği altında eritilip yok edilmesi için çalışmak onurlu mücadele mi?

Kıbrıs Türk halkının kaderini değiştirecek, susuzluk sıkıntısından kurtaracak ve doğal yapıyı yeniden canlandıracak olan anavatandan su getirilmesi projesini bile gerçekdışı söylemler ile kötülemek onurlu mücadele mi?

Kendi kendimizi yönetmemize olanak sağlayan, can ve mal varlığımızı koruyan, barış ve huzur içinde yaşamamızı sağlayan Türk ordusuna dil uzatmak onurlu mücadele mi?

Dünyada tek dayanağımız ve tek yardımcımız olan, tüm olanakları ile her zaman ve her koşulda yanımızda olan anavatanın adadan ayrılması için kampanyalar yürütmek onurlu mücadele mi?

KKTC devletinin olanaklarından yararlanmak ve öte yandan da uluslar arası toplantılarda, karşı tarafın ulusal davasını ve tezlerini desteklemek onurlu mücadele mi?

Rum yönetiminin adanın etrafındaki hidrokarbon kaynaklarına tek yanlı sahip çıkmasına ve sondaj faaliyetleri yürütmesine ses çıkarmamak, öte yandan Barbaros gemisinin KKTC adına sismik araştırmalar yapmaktan vazgeçmesini istemek onurlu mücadele mi?

Güneydeki yöneticilerle işbirliği içinde hareket etmek, onların tezlerini destekleyici faaliyetlerde bulunmak ve açıklamalar yapmak onurlu mücadele mi?

Rum-Yunan ikilisinin geçmişten günümüze değişmeyen adanın tümünü ele geçirme idealini  gizlemek,gençleri ulusal kimliğinden koparmak ve kimliksizleştirmek, uyduruk Kıbrıslılık kimliğini benimsetmek ve böylece Rum çoğunluk içinde eriyip kaybolması için uğraşmak onurlu mücadele mi?

 

Yoğun ve profesyonelce propagandalarla  belki  gerçeklerin kısa bir süre için olduğundan farklı gösterilmesi mümkün olabilmektedir.Fakat sonunda neyin gerçek neyin yanlış olduğu mutlaka anlaşılmaktadır.Çeşitli sebeplerden dolayı kendi halkına zarar verenler de, sonunda bu utançları ile baş başa kalmaktadırlar. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.