banner913
banner932
banner1012

Omiru garantilere karşı


Özcan ÖZCANHAN

Özcan ÖZCANHAN

Okunma 01 Eylül 2015, 15:14

Sözde SOSYALİST, aslında aşırı sağcı, EDEK partisinin eski lideri, şimdilerde Kıbrıs Cumhuriyeti Meclisi Başkanı, Yannakis  Omiru, sert ve ölçüsüz  konuşmalarını sürdürüyor.

Kıbrıs Türk halkı, Türkiyenin garantisinin , ne kadar hayati olduğunu vurguladıkca, o da, Türkiyenin garantisinin dahil edileceği herhangi bir anlaşmayı asla kabul etmeyeceğiz, diyor.

Ve ekliyor. Ne Yunanistan, Ne İngiliz ne de Türk garantisine gerek yoktur. Kıbrıs bir AB üyesi ve memleketidir, garantörü de Avrupa Birliği (AB) olmalıdır. Omirunun görüşünü savunan Yunan yetkililer de var, Kıbrıs Rum siyasi liderleri de...

Kıbrıs müzakerelerinde, masada, olumlu ve yapıcı hava esiyormuş... Esiyor, esti de ne oldu ?

Mal mülk, garantiler, askerler,  göçmenler, yerlesşikler, toprak ve dönüşümlü başkanlık konuları  ayrıntıları ile ele alınıp, hiçbir  mutabakat sağlandı mı ?

Duymadık, öğrenemedik.

Bildiğimiz;

Toprak, mülk, garantiler konuları ileriye aktarılmış, sonra görüşülecek ve halledilecekmiş.

 

Elli yıl oldu, Kıbrısın halkları  ninnilerle uyutuldu, narkozlandı... Uyanır gibi olur, sarhoş sersemliği ile etrafına şaşkın şaşkın bakar.... BM ve siyasi liderlerin ninnileri ile  yine derin uykuya  ve çözüm olacak rüyalarına dalarlar.

Boşuna olmaz, OLMAZ demiyoruz.

Rum-Yunan politikası, tutumu belli. Türk  pozisyonu ortada. İkisinin arasında kanyonlar- uçurumlar- okyanuslar varken , yakın bir gelecekte andlaşma ve çözüm beklemek safdillik  değilde nedir ?

Tarafların görüş, istek ve taleplerinde ciddi değişiklik olmadan, önemli –hayati tavizler verilmeden , asla sonuç alınamayacaktır.

Kimse , bizleri aldatmaya  çalışmasın... Geçmişte  çok işittik, umutlandık, hazırlandık  ve sonunda hep düşkırıklığına uğradık.

 

Ayni pilav, ayni çorba ısıtılıp ısıtılıp önümüze sürülüyor... Yeter artık deyiniz,  yemeyiz, usandık, ayni türküleri, arabın yalellilerini de işitmek istemiyoruz.... diyerek, bildiğiniz yolda ilerlemeye bakınız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.