banner913
banner932
banner1012

Olmayan futbolumuza…


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 04 Aralık 2018, 22:51

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun düzenlediği futbol liglerimiz düzenli bir şekilde devam ediyor! Her yıl olduğu gibi bu yıl da birisi şampiyon olacak, birileri düşecek! Böyle geldi böyle gidecek, kaçınılmaz olgular bunlar.

Güzel de futbolumuz nereye gidiyor? Kalite ve seyirci sayısı düştükçe düşüyor. Heyecan düzeyi yerlerde sürünüyor. Takımlarımız ortalama 50 biletli seyirciye oynuyor. Bunlar ne olacak? Bir şeyin hakkını verelim sözünü ettiğim ‘heyecan’ alt liglerde üst düzeyde sürüyor. Çünkü orda hem üstte hem de altta Play-Out, Play Off var! Süper Lig vitrin ligimizse perişanları oynuyor. İddia ediyorum ilk yarının sonunda “ŞAMPİ” belli olacak önümüzdeki aylar boşa gidecek, deniz mevsimi dört gözle beklenir olacak.

Bu karamsar havaya rağmen yani olmayan futbolumuza ilgi çok fazla! Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, iki yerine altı kamera ile maçlarımızı naklen yayınlıyor. Özel televizyonlar özet yayın paketlerinin parasını Futbol Federasyonu ödüyor olsa bile haftada en az üç kez futbol programları düzenlemektedir. BRT Radyo Spor ise canlı yayın ve söyleşilerle yazılı ve görsel basına kaynak oluşturmaktadır.

Yapmasınlar mı? Yapsınlar elbet; Örneğin Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, 1 Şubat’tan itibaren BRT 2’yi Yüksek çözümlü olarak (HD) Spor Kanalı yapacağını duyurdu. Bunlar spora değer vermek değil de nedir?

Evet, olmayan futbolumuza ilgi çok fazla da, futbolumuzu daha güzel daha heyecanlı, daha çekilmeli hale getirmekle yola çıkanlar, ne yapmaktadırlar? Asıl sorun bu işte!

Futbol Federasyonu yetkilileri, son yıllarda ürettikleri 16 takımlı lig statüsünün futbolumuza hiçbir şey katmadığını, hatta çok şey alıp götürdüğünü, ‘şampiyon grubu’ oluşturulmamasının heyecan barometresini yok ettiğini ne zaman idrak edeceklerdir?

Geçen yılın şampiyonu Yencami’nin son genel kurulunda resmen açıkladığı gibi şampiyon takım sezon boyunca ortalama 75 seyirciye oynar ise varın kulüplerin halini siz tasavvur ediniz…

Bu durum böyle süremez. Sürmemelidir. Yorgunsanız, bezdinizse, amaçsız kalıp hedef yoksunluğu içerisindeyseniz, gereğini yapınız. Hedefi olan genç kuşaklara yer açınız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.