banner913
banner932
banner1012

OLDU BİTTİ


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 06 Eylül 2015, 13:42

Bilmem sezinlediniz mi?  Rum Yönetiminin  BM ve ABnin desteğiyle “Kıbrıs Sorunu” çözümünü bir oldu-bittiye getirmek için uğtaş verdikleri ortada. Bir örnek ile başlayalım. Rum gazetelerinin haberlerine göre, Rum liderliği çözüm anlaşmasının yürürlüğe girişi ile uygulamaya başlaması arasında boşluk olmaması için, geçiş döneminin üç ayı geçmemesi gerektiğini belirtmiş... Daha bitmedi. Uygulama BM garantisinde olmalıymış. Rumlar Güvenlik Konseyinden, anlaşmanın ertesi günüyle ilgili garantiler istiyormuş. Bu politika Rumların BM ve AB  destekli olarak süratle bir oldu-bittiye gitmek istediklerini göstermiyor mu?

Ortada anlaşma yok, fol yok yumurta yok. Ancak Rumlar BM, AB destekli bir uygulama ile işi oldu bittiye getirmek istiyor. Rumlar üç garantör ülke olan Türkiye, İngiltere ve Yunanistanın üstlendiği garantilerin BM ya da ABye geçmesi gerektiğini buyurmuşlar. Gelelim çoğunluk- azınlık meselesine... Biz bu sütunlarda federal çözüm ile “çoğunluk-azınlık” sisteminin hemen uygulamaya gireceğini anlatmıştık. Şimdi, Rumlar bu konuda da oldu-bittiyi belirlemişler. Rumlar yüzde 82, biz ise yüzde 18. “Ortak”  yeni bir federal Kıbrıs Cumhuriyetinde Rumların her alanda temsiliyeti yüzde 82, bizim ise yüzde 18 olacak. Bu rakamlar, üç aşağı, beş yukarı biraz değişse de biz azınlık olacağız.

 Tüm bu gelişmeler neyi gösteriyor biliyor musunuz? Tekrar müzakerelere girmekle yanlış bir yol izlediğimizi gösteriyor. Bir an için bizim yanlış düşündüğümüzü ve müzakerelere girip “Kıbrıs Sorunu”nun çözümlenmesi gerektiğinin doğru yol olduğunu farzedelim. Yine kaybeden taraf biz oluruz. Hem de  çok fena kaybederiz.   Bu müzakerelerde  mağdur olan sadece ve sadece Rumlarmış gibi bir imaj yaratılıyor. BM ve AB “ zavallı” mağdur Rumları memnun etmek için yarışıyor.

 

KKTC Devleti ortadan kalkacak. Türkiyenin garantisi kalkacak ve azınlık durumuna düşürüleceksiniz. Geriye ne kaldı ki ? Rumlar, BM ve AB KKTC Devletini tanısalar  iki taraf arasında işbirliği olabilir. Dünyada tanınmamış  üç ülke kalmış. Filistin, Tayvan ve KKTC... Kıbrıs Türkleri KKTC olmadan herhangi bir çözümde eşit olamaz. Ancak azınlık olur. KKTC Devletinin Cumhurbaşkanı olarak Sn. Akıncının  KKTCnin tanınması ile çözümün gerçekleşeceğini ne zaman  söyleyeceğini doğrusu çok merak ediyoruz. Yoksa biz rüya mı görüyoruz?..

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.