banner913
banner932
banner1012

Oh be; En nihayet!


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 01 Mart 2019, 23:03

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, tarihi bir açıklamayla futbol severlere ‘Oh çektirdi.’ En nihayet diyerek rahat bir nefes aldık! Sonunda doğru yolu bulduk. Şimdi artık yolumuza emin adımlarla ilerleyebiliriz.

Ne mi oldu? Daha ne olsun dostlarım, Federasyon başkanımız kendi ağzından yalın gerçeği ifşa etti, dış temaslar konusunda 10 yılda mesafe alamadığımız olgusunu açık yüreklilikle vurguladı! Hatamızı fark ettik! Doğru teşhisi geç de olsa öğrendik.

Gerçekten oh be, en nihayet gerçeği fark ettik, Türkiyesiz bir yere varamayacağımızı anladık, Güney’e KOP’a falan bakmaktan vazgeçip Kuzey’e Türkiye’ye döndük yüzümüzü! Pek tabii geçen on yıla yazık oldu ama olsun, geç olsun da doğru olsun.

Olayı özetlersem Futbol Federasyonumuz eski, yanlış dış politikalarından vazgeçerek YENİ AÇILIM strateji belirledi. Artık dış ilişkiler konusunu KOP ile değil Türkiye Futbol Federasyonu ile çözme uğraşına gideceğiz…

Geçen gün Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Sayın  Ali Murat Başçeri ile bir araya gelen Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, sporseverlere yeni açılım sinyali verirken yeni çalışmalardan söz edip bizlere umut aşılamıştır. İnanıyorum ki bu gelişme KTFF ile TFF ilişkilerini geliştirecek ve futbolumuz ileriye taşıyacaktır. Dış ilişkiler (temaslar) konusunda TFF’nin yardımlarıyla 1976 yılında elde ettiğimiz avantajlara yeniden kavuşacağız.

Sayın Büyükelçi ile sayın federasyon başkanımızın gerçek içerikli sözlerini sizlere anımsatmak isterim ki, niye umutlu olduğumuz daha rahat anlaşılsın. “Sertoğlu, “Geldiniz dokundunuz ve dış ilişkilerde bir şeyler değişti. 10 yılda kat edilmeyen mesafeleri 3 ayda aldık” Büyükelçimiz ise şu sözlerle içimize su serpti: “Şimdilik burada duralım. Olumlu sonuçların ileride göreceğimizi söyleyebilirim”.

Ne dersiniz bunlar “Ohh” çektirecek olumlu gelişmeler değil mi? Pek tabii boşa geçen 10 yıla, anlamsız KOP ilişkilerine, Türkiye Futbol Federasyonun yardım girişimlerini, iç işlerimize karışma addederek, FIFA şikayette bulunma yanlışlıklarını hatırlatmak istemiyorum ama maalesef bunlar yalın gerçekler. Ne var ki bunlar geride kaldı, şimdi önümüze bakıp güzel şeyler söyleme zamanı.

Bizler umutluyuz, Sayın Başkanımızın doğru yolu bulduğuna seviniyor ve ona güveniyoruz. Ancak dış ilişkileri düzenleyen arkadaşlarının performanslarını da gözden geçirme zamanının geldiğine inanıyoruz…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.