banner913
banner932
banner1012

“Öğrenci cennetinden suç cennetine doğru KKTC ”...


Ahmet İşcan

Ahmet İşcan

Okunma 07 Nisan 2017, 13:11

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nin lokomotif sektörlerinden en önemlisi olan yüksek öğretimde yıllardır gözardı edilen sorunlar nedeniyle tehlike çanları çalmaya devam ediyor. Ne kadar çok öğrenci olursa o kadar eğitim kalitemizin artacağı ve ülke ekonomisine  katkının o oranda artacağını söyleyen yetkililer maalesef bu tutum ve davranışlarıyla ülkede kaos ortamının oluşmasına neden olmuşlardır.

KISACA  NE KADAR ÇOK ÖĞRENCİ O KADAR ÇOK  STERLİN MANİ diyerek ülke şu an yaşanmaz hale getirilmiştir.

Bu ortamın oluşmasına neden olan faktörler ve aktörleri kısaca irdeliyelim.

1.Öngörüsüz ve basiretsiz yöneticiler

2.Mayalı hamur misali iştahı kabarık üniversite sahipleri

3.Gözlerini para hırsı bürümüş komprador ev sahipleri

4.Bu sektörden  nemalanan komisyoncu,ayakçı takımı

Değerli okuyucularım 3355. Kilometre karelik ülke coğrafyamızda  yukarıda kısaca değinmiş olduğum gerekçeler ve  olumsuz yansımaları  nedeniyle , huzurlu ada olarakta tanımlanan ülkemizi artık tanımakta gerçekten zorlanmaktayız.

Kabile anlayışlı siyasi tacirlerin yetersizliği, maymun iştahlı üniversite patronları, ve çoğu ganimetten pay kapmış ev sahiplerine ek olarakta insan simsarlarını da bu DRAMATİK ve KAOTİK aynı anlayışın ORTAK ÜRÜNÜ olarak görebilmekteyiz.

Kıymetli okurlarım yanda grafiği verilmiş  olan ve uyruklarına göre de  gördüğümüz üzere Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin açıklamış oldukları verilere göre toplam öğrenci sayımız 93.223.kişidir.

Özellikle üçüncü ülkelerden gelen ve sayıları yirmi yedi bini bulan öğrencilerin ekseriyeti suş makinasına dönüşmüş durumdadır.

Bunların çoğunluğu, uyuşturucu,fuhuş,kara para,sahte para, trafikte terör vari davranışları ve  daha bir çok  konuda asayiş sorunlarına neden olmaktadırlar.

Önceleri ülke ekonomisine katkıları olacağı düşünülen bu eğitim sektörü ve içindeki  tüm aktörler şimdilerde ise neredeyse  sorun üretme  sektörüne dönüşmüş durumdadırlar.

Sanırım en önemlisi bu yüksek öğretim kuruluşlarının devlete ne kadar vergi verdikleri konusudur. Yıllardır bu hususta  mevcut üniversitelerimizin  devletimizin kasasına  kazançlarından ne  kadar vergi verdiklerini bilen varsa lütfen beri gelsin...

               MESAJ  KUTUSU

Sayın Tufan Erhürman,Vatandaşlık konusunda sizlere haksız suçlamaların yönlendirildiği görülmektedir. Sizin önemle altını çizdiğiniz husus öncelikle mevcut vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesidir.

Sayın Mehmet Demirci,AKP Kıbrıs temsilcisi olarak maşallah temponuza kimse ulaşamamaktadır.Beş güne sığdırılan oy verme işlemlerinde  öncelikli hedefinizin  yüksek katılım olduğudur.

Sayın Ümit Bahşi, Anlaşılan yine derin araştırmalar peşindesinizdir. Kitabınızı yazmaya devam ettiğinize göre yine  belgelerle haşır,neşirsiniz.

Sayın Leven Hızal ,Ekonomi odaklı köşe yazılarınıza epey ilgi olduğu görülmektedir. Bütçe ve hesap uzmanlığındaki yeteneklerinizi paylaşmaya devam etmeniz beklentisini lütfen dikkate alın.

Sayın Sibel Siber ,Yeterli çalışma temposuna ulaşamayan meclisten bir çok yurttaş artık umudunu kaybetmiş görünmektedir. Göreve ilk geldiğiniz günlerde aslında çokta umut vadetmiştiniz.

Sayın Erkan Eğmez, 7 Nisan Cuma günü BRT de Aziz Karaazizin in konuğu olacağınız televizyon proğramında çok önemli açıklamalar yapacağınız söylenmektedir. Bizlerde merakla bunları bekleyeceğiz.

Sayın Damla Dabiş ,Kanal T de sabah sunmuş olduğunuz proğramlarınızın büyük ilgi ile izlendiğini  biliyormusunuz? Anlaşılan yeni kanalınızda çok kısa sürede bu başarıyı yakaladınız.

Sayın Nazım Çavuşoğlu ,Tarım bakanlığı her zaman ateşten gömlektir. Kuraklık ,gıda denetimleri derken Türkiye den getirilen su konusunda yeterli çalışmaların yapılamadığı şikayet konusu olmaya devam etmektedir.

Sayın Ahmet Benli ,Gönyeli su şebekelerine yapılan sabotaj hakkında bir gelişme oldumu? Bu konuda halkımıza verebileceğiniz bir bilgi varmı?. Yoksa düzenleyeceğiniz basın toplantısındamı bununla ilgili açıklama yapacaksınız.

Sayın Arif Özbayrak, Eski belediye başkanı olarak mevcut belediye sayısının yarı, yarıya düşürülme çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu anlayışın  yurttaşlara yansıması nasıl olacaktır?.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.