banner913
banner932
banner1012

Nüfusa ihtiyacımız yok!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 09 Mart 2017, 14:31

Türkiye’nin Kıbrıs İşleri’nden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, KKTC’nin basın kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Soru cevap kısmına geçilmezden önce KKTC basınıyla ilgili kanaatlerini  dile getiren Tuğrul bey “Üzülerek söylüyorum ki her yazdığınız doğru değil. Hatta zaman zaman acaba ayarı kaçırıp yanlış yazma oranınız yüzde 50’yi geçiyor mu diye düşündüğüm zamanlar oluyor” dedi.

Sitemlerinde hani haksız da değil. Zaman, zaman bazı medya kuruluşlarının Türk den çok Rum haklarına itibar etmesi, taraf olmamak adına eğrilip, bükülmesi hazmedilecek şey değil!

Hele Türkiye nin Kıbrıs ı ilhak etmek tasavvuru beslemesine yönelik öyle yayınlar yapılıyor ki, ne bilmem kaçıncı vilayet yapılmak istendiğimiz kalıyor yazılmadık, ne “ham” yapılacağımız.

“80 milyonuz, nüfus a ihtiyacımız yok” dedi sayın Türkeş.

“300 bin nüfus çoğalsak ne olur, çoğalmasak ne olur” dedi.

Güney Kıbrıs ta, Türkiye de gerçekleştirilecek Referandum sonucunun beklenildiği konusunda düşünceleri sorulan Tuğrul Türkeş “ 16 Nisanlar, 29 Ekimler, 30 Ağustoslar, 2017 ler, 2018 ler Türkiye nin görüş ve düşüncelerinde kayma yapmaz “ dedi.

Biliyorsunuz, Tuğrul Türkeş Kıbrıs kökenli biri. Hepsinden önemlisi kendini Kıbrıslı sayarak hareket etmesi.

Bazı bölgelere hala daha su verilmeyişinden, Lefkoşa da su nun 2,30 a alınıp vatandaşa 7TL den verilmesine yapılan şikayetler üzerine Başbakan Yardımcısı Türkeş “bunun hesabını ilgili belediyelerden soracaksınız, hoşnut kalmadığınız icraatları yapan belediye başkanlarını da yeniden seçmeyeceksiniz. Tek çareniz bu” dedi.

O veya bu isim üzerinde durmayan Başbakan Yardımcısı Türkeş, başta bazı sendikalar, belediye başkanları ve siyasetçiler olmak üzere “biz ayrı bir devletiz, iç işlerimize karışmanız halinde dünya ne der” yaklaşımı içinde davrandıklarını belirterek şunu ilave etti “bu yaklaşım doğru olabilir, ne var ki sen de devlet olmanın icaplarını yerine getirecek, buna gayret edeceksin” dedi.

Garantörlükler konusuna da çok net  şekilde açıklık getiren TC Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş “Türkiye sadece adanın kuzeyinin değil, güneyinin de, İngiliz üslerinin de garantörüdür. Aynı zamanda Türkiye gibi İngiltere de, Yunanistanda adanın tamamının garantörüdür. Bu uluslararası anlaşmalarla ortaya konmuş bir gerçektir. Bunu göz ardı ederek olaylara bakmak yanlıştır.” İfadelerine yer verdi.

Kıbrıs Türklerinin ortaya koyacakları iradeye saygılı olduklarını ısrarla dile getiren Türkeş, 1950 Enosis plebisitinin Rum meclisinde kutlama günü olarak kabul edilmesinin Rum tarafının uzlaşmaya niyetli olmadıklarına vurgu yaparak,  Rum Başpiskoposunun Türkçe olarak “anlaşma yok” ifadelerinin uzlaşma yolundaki gidişi ortaya koyduğunu belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.