banner913
banner932
banner1012

Niyet Yoksa…


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 23 Eylül 2019, 22:59

Çetinkaya, belki kaleci Ozan’ın ceza alanı dışında topu elle oynaması nedeniyle uzun süre on kişi oynamak zorunda kaldı ama yenilginin nedeni daha çok o dakikadan sonra kaybetmeyi kabul etmelerinden kaynaklandı. Oysa Ozan topu elle oynamak yerine, uzun topu kovalayan Oha Jesutevwe’nin, topa müdahale etmek isterken ayağını kaldırdığında topa kafasını soksa, büyük ihtimalle faul alacak ve takımını on kişi bırakmayacaktı.

Çetinkaya taraftarlar hakeme uzun süre tepki gösterdiler ama bariz gol şansını engellediği için gördüğü kırmızı kart doğru karardı. On kişi kalan Çetinkaya, kaleci Kani’yi oyuna almak adına, orta sahadan oyuncu çıkarmak yerine forvet Toykan’ı çıkarınca, Felix Odaba en ileri geçti ama orada yalnızları oynaması nedeniyle bırakın etkili olmayı, topla bile buluşamadı.

İlk yarı Türk Ocağı golü bulamadıysa bu da onların bir eksik oynayan rakipleri karşısında ısrarla oyun şablonunu değiştirmeden dörtlü savunma ile oynamalarından kaynaklandı. Felix karşısında üçlü savunma yapsalar, Bilal ileride Remzi’ye katkı verse, eminim golü ilk yarıda bulacaklardı. Israrla ortadan oynayınca, on kişi kalınca iyice kapanan Çetinkaya karşısında golü bulamadılar.

İkinci yarının başında kanatları etkin şeklinde kullanmaya başlayınca, Remzi’nin golü geldi de rahatladılar. Golü yiyen Çetinkaya resmen teslim oldu. Sanki maç bitmiş gibi süngüleri indirdiler. Altmış da Quincy Osei de çift sarıdan kırmızı görünce, sahadaki sayı eşitlendi ama Çetinkaya toparlanacağına tam tersine Ocak etkili oynamaya devam etti. Bu kez, oyuna sonradan giren genç Cevdet “Al da at” dercesine topu Çetinkaya kalesine ortaladı, Remzi’ye sadece boş kaleye topu yuvarlamak kaldı. Bu gol öncesi topu rakibinden sökerek alan İlker Tek’in kazandığı topu Cevdet’e aktarmasını da es geçmemek gerekiyor.

Ocak, yendi ama açıkçası yabancı tercihlerini beğenmedim. Oha Jesutevwe, Süper Lig futbolcusu değil gibi geldi bana. Topla oynarken eli ayağı dolaşıyor. Yeni diye heyecanına vereceğim ama böyle oynarsa, Ocak onu gönderir.

Quincy Osei, daha evvel DTB’nden tanıdığımız bir orta saha oyuncusu. Öyle aman aman bir futbolcu değil. Vasatın üstüne çıktığını pek görmedim. Dün de çift sarı ile takımını on kişi bıraktı. S. İnsa da fazla göze batan bir futbolcu değil. Belki yeni oldukları için takıma adapte olamadılar ama açıkçası diğer takımlarda oynayan yabancılar kalitesinde değiller.

Çetinkaya on kişi kalınca, kimin ne oynadığını anlamak zor oldu. Bu nedenle futbolcuları değerlendirmek kolay değil. Ancak Çağdaş aksadı. Allen ve Felix ellerinden geleni yaptılar. Toykan’ın ne yapacağını görmek istiyorduk, takım on kişi kalınca oyundan alındı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.