banner913
banner932
banner1012

Ne zaman sözlerinde durdular ki!


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 18 Mart 2019, 23:07

Yazımı yazmaya başladığım şu saatlerde, Pile ara bölgede oynanması beklenen MTG-SALAMİNA maçının tehlikeye girdiği haberleri kulağıma geliyor…

Maçı organize eden Stelyos Vakfının ödülleri için başvuru haberlerinin ardı sıra gelirken, Cumhurbaşkanımız sayın Mustafa Akıncı’nın öğle saatlerinde “maçı izleyecek” bilgileri bizlere ulaştırılırken, akşam saatlerinde ortalığa ‘bomba’ düştü. Maçın oynanacağı köy merkezindeki Pile Sahası iptal edilerek müsabaka, Kıbrıs Cumhuriyeti sınırları içerisinde (Pile dışında) yapılması kararlaştırıldı. Yani son dakikada atılan ince bir çalımla stat değiştirildi, ara bölgeden taraflı bölgeye taşındı!.

Samimiyetle söyleyeyim ki, bu beni şaşırtmadı. Bu ilk değil. Ayni çalım Yenicami’ye de atılmış Larnaka’da gerçekleşen maçın rövanşının yapılmamış, unuturluğa getirilmiş olması hala hafızalardadır çünkü!

İşin en garip yanı bu işlere hep Nea Salamina alet ediliyor. Bizleri en rahat aldatacak grup olarak görülüyor bu Kırmızı beyazlı takım! Dost kulüp derken ‘yalancı’ takım konumuna düşürülüyor bu sevimli takım. Yazık ediyorlar…

Bugünkü sözde maç, siyasi mi, sportif mi ayrı bir konu! Bence buram buram siyaset kokan bir organizasyon! Buna karşın biz yerimizi alacağız. Tarihe tanıklık etmek için oralarda olacağız. Böylesi dostluk maçları toplumları kaynaştırır diyor ya, doğru ama samimi olunursa, verilen sözler yerine getirilirse! Salamina’nın iki kez tekrarladığı gibi, son kertede verilen sözlerden dönülür, manevralar, zik zaklar çizilir se, toplumlar arası kaynaşma değil, ayrışma, itimatsızlık, kuşkuların doğmasına neden olunur. Bilmiş olun. Stelyos Vakfı’nın paralarına da Peace and Sport’un uğraşları da boşuna gider. Aman dikkat. Böylesi barış kokan uğraşları da siyaset uğruna heba etmeyelim lütfen.

Sayın Cumhurbaşkanının maça gitmeyecek olmasını doğru buluyorum. Sözünden cayanlara verilecek en anlamlı cevaptır bu davranış.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.