banner913
banner932
banner1012

Ne ekersen onu biçersin


Abdulkadir Yiğit

Abdulkadir Yiğit

Okunma 17 Mart 2017, 12:02

İnsan varlıkların içinde yüce yaradan tarafından çok farklı bir özelliklerle donandırılmış yaratık. Bunlardan en önemlisi akıl tabiki canlıların içinde insanı ayıran özellik olarak da karşımıza çıkar. Allah kimsenin Akıl sağlığını bozmasın eğer o giderse gerçekten hayatınızdan çok şey gider. Gerçek konumuza gelince yaşlılık herkezin sırası geldiği zaman  geçeceği yol. Babamın dedesi de geçti, benim dedem geçti, babam şuan o yolda yürüyor. Yavaş yavaş sıra bize geliyor. Kaçış yok hayatın o tatlı rüzgarına kendini bırakıp anın tadını çıkarmaya bakacaksın bu dünyada eğer her sorunda trenden inersen, hep geç kalırsın güzelliklere aslında bırakacaksın kendini aheste aheste esen rüzgara, günler, aylar, yıllar derken zaman geçip gidiyor. Ünlü şair Cahit Sıtkı Tarancı’nın Otuz Beş Yaş Şiirinde dediği gibi; Yaş otuz beş! yolun yarısı eder.Dante gibi ortasındayız ömrün. Elimdeki kalemin inadına yazmasının en büyük sebebi bugün Gazimağusa Belediyesinin yaşlılar birimine bağlı ikinci bahar yaşam kulübünün yaklaşık 2500 üyesine verdiği yemeğe katıldım. Aslında mesele yemek değildi o yaşayan çınarlara verildiği değeri hissettirmek, uzun zaman görüşmeyen dostlukları bir araya getirmek, hayatlarına bir farkındalık oluşturmak aslında bu saydıklarımın hepsi bu yemekte vardı yani hedefe ulaşılmıştı. Yaşlılar biriminin özverili gönüllük içerisinde çalışan personeli canı gönülden kutluyorum. Etkinliğe katılan değerlerin şimdiki duyarlı nesillere büyük katkısı olduğunu düşünmekteyim. Aslında onlar bu ülkede her alanında bu coğrafya için elinden geleni yapan bir nesillerin yorulduğu zaman soluklandığı çınar, onlar geçmişin doktoru, öğretmeni, çiftçisi, ev hanımı, kısacası emekçisi onlarla zaman geçirmek güzeldi. Geleceğimi gözümün önüne gelmesinde vesile oldu. Bundan sonra atacağım adımları gelecek nesillerin daha bilinçlenmesi adına yapmam gerekli olduğunu gösterdi. Şuan bizim olduğumuz yaşın verdiği sorumluluk bilincinin önemini hissettirdi. 
Aslında yaşlılık ne saçının ağarması, ne de belinin bükülmesidir. İnsanın hayat gayesinin bitmesi, ümidinin tükenmesi, neşesinin sönmesidir. Bu düşüncede olan Gazimağusa Belediyesi çalışanları ve onların önünü açan Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür ediyorum.
Zamanın su gibi geçtiğini görüyoruz. Bugün o masada oturan nesillerinin yerinde bizler olacağız. Bu pencereden baktığımız zaman onlara ne kadar değer verirsek, o değeri gelecek nesilden buluruz. İnsanoğlu ne ekerse onu biçer onlara karşı saygı ve sevgimizi ne kadar yansıtırsak çocuklarımız ne kadar hissettirirsek, bir gün geldiğinde o gömleği giydiğimiz zaman bizlere de o kadar yansıdır. Bu bilinçte olmamız ümidi ile… 
Yazımın sonunda Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün güzel bir sözü ile bitirmek istiyorum. “Bir milletin yaşlı vatandaşların ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıtasıdır.” Vesselam…
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.