banner913
banner932
banner1012

MURATAĞA, ATLILAR, SANDALLAR , TAŞKENT  KATLİAMI VE IPHESTOS PLANI


Metin FAHRİOĞLU

Metin FAHRİOĞLU

Okunma 15 Ağustos 2017, 10:05

 

Iphestos Planı; Rum Milli Muhafız Ordusu’nun,  Kıbrıs Türk halkını 1974 yılında yok etme planıdır. 1974 Barış Harekatı günlerinde ele geçirilen  RMMO belgeleri, Kıbrıs Türk halkını bütünü ile yok etmeyi hedefliyordu.   1974 Barış Harekatı ile; tüyleri diken diken edecek planları ortaya çıkarmıştı. Bu belgelerde ‘temizlenecek’ Türk bölgelerini ve köylerini detaylı olarak gösteriyordu. Kaynak: https: eoka-katliamlar-ve-kibris-tarihi.pdf

Bu gizli belgelerde  imha edilecek  köyler ve  bu bölgelere tahsis edilen birlikler yanında   konu Türklerin cesetlerinin  nereye gömülecekleri bile yer alıyordu. Dahası bu katliamlara  katılması düşünülen  Kıbrıslı Rumların  bu yönde beyinlerinin yıkanacağı da ortaya çıkmıştı. Bunlar soykırım dosyalarıydı.

RMMO komutanı  Haralambos’un  yöneteceği Iphestos Planı, “Iphestos 1974” kod adını  taşıyordu.   Bu plana göre  Kıbrıslı Rumlar öldürecek, Kıbrıslı Türkler öldürülecekti, bu kadar basit. Rum-Yunan ikilisinin  1974 Cunta Darbesi ile  gerçekleştirilecek olan  Enosis için plan uygulamaya konulduğunda Türkiye’nin  müdahale  edemeyeceği, ederse de kurtaracak Türk bulamayacağı inancındaydılar.

Kıbrıs’la ilgili ABD Milli Arşiv Belgelerine dayanarak Makarios  Durusiotis; “İlk Bölünme-Iproti Dihotomisi” adlı kitabında  , Tasos  Papadopulos’un  Amerikalılara , “Eğer Türk Donanması , 12 mil sınırları içine girerse, bunu işgali başlangıcı olarak sayacaklarını,  hesaplarına göre bu zamanın  kendilerine , kendi  savunmaları amacıyla    Kıbrıslı Türkleri temizlemek için 75 dk. sunduğunu ve bunu yapacak plan ve yollara sahip olduğunu  ifade ettiğini açıklamaktadır. Kaynak: www.oocities.org/gercekkatiller/rum.htm.

Bütün bu veriler ve bilgiler  Rum-Yunan ikilisinin   Kıbrıs’ta Türk varlığına son vermek için kapsamlı bir soykırım planını hazırladığını  ve  uygulandığını açık ve tartışmasız bir şekilde ortaya koymaktadır.

1974 Barış Harekatı sürecinde Rumların gerçekleştirdikleri Muratağa, Atlılar, Sandallar, Taşkent  katliamları ve yabancı gazetecilerin gözlemledikleri olaylar ,  Kıbrıs’taki Rum-Yunan  soykırımının en güçlü kanıtlarıdır.

Iphestos Planının uygulama sonuçları 1974 Barış Harekatı’ndan sonra ortaya çıkarılan toplu katliam mezarlarıdır.  Muratağa, Atlılar ve Sandallar katliamları bunun en korkunç örnekleridir.  Bir Türk çobanın 1 Eylül 1974 tarihinde toprak üzerinde fark ettiği el, Muratağa, Atlılar ve Sandallar  köyleri sakinlerinin     ne olduğunu acı bir şekilde  ortaya çıkarmıştır. 20’nci yüz yılın en kanlı soykırımcıları Rum-Yunan ikilisi  14 Ağustos 1974 günü 89 Türk’ü vahşice öldürerek topluca bu vahşet çukuruna   gömmüşlerdi.

Atlılar köyü , Gazimağusa’nın 15 Km uzağında ,  tamamen  Türklerle meskun bir köydü. Rumlar  köyde yaşayan 27 Türk’ü katlederek toplu mezara gömdüler. Atlılar toplu  mezarı 21 Ağustos 1974 tarihinde  ortaya  çıkarıldı. Rumlar 14 Ağustos 1974 günü kurşuna dizdikleri kadın-erkek, çoluk-çocuk toplam  37 Türk’ü çukura üst üste atmışlar ve  üzerlerini buldozerlerle  kapatmışlardı…

Yine 15 Ağustos 1974’te de Limasol yakınlarında Taşkent köyünde 83 vatandaşımızı   2 farklı bölgeye götürerek acımasızca  kurşuna dizerek   katletmişler ve de  buldozerlerle açtıkları çukurlara  gömmüşlerdi.

Sonuç olarak;  Muratağa, Sandallar, Atlılar ve Taşkent’te yapılan  toplu katliamlar 20 Temmuz Barış Harekatının  2’nci aşamasının  yapılması konusunda verilen kararın ne kadar doğru bir karar olduğunu göstermektedir.  20 Temmuz 1974 Barış Harekatının 2’nci  aşaması olmasaydı,  1’nci aşamada elde edilen kazanımlar da heba  olacak ve de  düzenlenen harekat  amacına  ulaşmamış olacaktı. 

21 Aralık 1963 Kanlı Noel saldırıları sonrası  Kıbrıs Türk halkının  TMT etrafında bütünleşerek anavatanına güvenerek 11 yıl boyunca  bu vatan topraklarına sahip çıkma adına  verdiği mücadelesinin ardından   20 Temmuz 1974 Barış Harekatının  mutluluğunu yaşamıştır. KKTC , 20 Temmuz 1974 Barış Harekatının bir ürünüdür.

Gelinen aşmada Kıbrıs Türk halkına düşen görev birlik ve beraberlik içinde hareket ederek KKTC’ne  sahip çıkmak ve de tanınmasını sağlamak için  zaman kaybetmeden  anavatanımız Türkiye ile işbirliği içerisinde hareket ederek  bir yol haritası çizmektir…

Ne Mutlu 20 Temmuz 1974’ü Yaratanlara, Ne Mutlu 20 Temmuz 1974’ü Yaşatanlara, Ne Mutlu KKTC’ni Yaratanlara, Ne Mutlu KKTC’ne  Sahip Çıkanlara, Ne Mutlu Türküm Diyene!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.