banner913
banner932
banner1012

Muhabbet zinciri!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 07 Mart 2016, 16:02

 

Kıbrıs ta uzlaşı arayışları devam ededursun, tarafların kendi bölgelerinde değişik vesilelerle verdikleri mesajlara, basın yoluyla verdikleri beyanatlara bakıldığında bunlardan “kızım sana söylerim, gelinim sen anla” mealinde anlamlar çıkarmak mümkün!

Rum lider Anastasiadis “ Türkiyenin garantörlüğünün asla mümkün olamayacağını” ifade ederken,  ardından başka bir beyanatında dönüşümlü başkanlığın söz konusu olamayacağını söylüyor.

Bir başka mesajında ise adada yaşayan Türklerin nefes borusunu sıkacak başka bir konuya, örneğin, Güzelyurt, Değirmenlik gibi bölgelerin kesinlikle verileceğini, binlerce Rum un kuzey Kıbrıs a döneceğini, adadaki göçmenlerin şu kadarının geri gönderileceğini üzerine basa, basa söylerken bir anlamda muhabbet zinciri değil, olumsuzluk zincirine sarılıyor !

KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Akıncı ise Dönüşümlü başkanlığın mutlak surette hayata geçirilmesi gereken bir başlık olduğuna vurgu yaparken bir diğer yandan Kıbrıs Türklerinin Türkiyenin garantörlüğünü içermeyen hiçbir anlaşmaya evet demesinin mümkün olmadığına dikkat çekiyor!

YDÜ (Yakın Doğu Enstitüsü nün)Güvenlik Akademisi açılışında yaptığı konuşmada sayın Akıncının söylediklerini izledim. Söyledikleri yanında satır aralarında aktarmış olduklarına da dikkatlice eğilmek lazım!

Kıbrıs Türkleri için Türkiyenin garantörlüğünün devam etmesi gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı, Rumların ise bundan tehdit algılamayacağı bir formül üzerinde uzlaşıla bilineceğinden söz etti.

Nasıl olacak bu iş?

Garantörlüğün tehdit olarak ortaya çıkmaması için kağıt üzerinde bir garantörlük kavramı taşıması anlamı çıkmıyor mu?

Türkiye nin garantörlüğüne Rumlar neden şiddetle karşı çıkıyorlar?

Önce buna bakmak lazım!

Adada yaşanabilecek olası bir anomalide Türkiyenin adaya askeri müdahalede bulunmasından çekiniyorlar!

Bu anomali ne olabilir? 15 Temmuz 1974 teki Eoka ve Yunan askerlerinin gerçekleştirdikleri darbe gibi bir girişim olabilir mi?

Rum nüfusa göre azınlıkta bulunan Kıbrıs Türklerini yok etmek, sindirmek için askeri ya da sivil baskı unsuru yaratma planları içinde olacaksın ama buna karşın Türk halkının Türkiyenin korumacılığına engel getirmeye çalışacaksın!

Buna kim kanar ya da kimler inanır?

 

Muhabbet zinciri sarhoşluğunda kendinden geçenlerin hoşgörü ile karşılayabileceği böyle bir yaklaşıma evet demek için bence deli olmak lazım!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.