banner913
banner932
banner1012

Yıpranmış kot pantolonlarınızı kullanarak evinize cool bir hava katacak 13 marifetli akıl…

banner1020

Yıpranmış kotları tekrar değerleme fikirlerinin ve uygulamalarının aslında sonu yok. Ancak bu sefer bulduğumuz görüşler doğrusu evinizde bambaşka bir hava yaratacak!

banner974
Yıpranmış kot pantolonlarınızı kullanarak evinize cool bir hava katacak 13 marifetli akıl…

banner971

1. Sandalyelere farklı bir bakış!

Kotlarınızdan keseceğiniz parçalarla ya da artık giymeyeceğinizi düşündüğünüz bir etek ya da pantolonun geniş kısmı ile sandalyelerinizi kaplayarak birbirinden hoş sonuçlar elde edebilirsiniz.

  

2. Duvarlarınıza farklı bir hava yaratacak bu usul aslında harika!

Hemen her yerden tedarik edebileceğiniz ve birçok ayrı çeşidi de olan ahşap kasnaklara, keseceğiniz bez parçalarını geçirerek evinizin bir köşesinde kendi konseptinizi yaratın.

3. Yıpranmış kotlarınızı hemen atmayın birer sanat eserine dönüşebilir!

Keseceğiniz kumaş parçalarını ister yapıştırıcı ( bez vb. Şeyleri yapıştırmak için özel olanlardan kullanmanız gerekiyor.) İsterseniz de raptiyeler yardımı ile herhangi bir levha üstüne yerleştirin. Gerisi hayal gücünüze kalmış.

Daha kolay bir şeyler isterseniz bu hafıza de oldukça güzel.

Bu usul içinse yine zahmetsizce tedarik edebileceğiniz kasnak veya tabloların üzerine kumaşı iyice gergin bir şekilde yapıştırın. Kumaşı, kenarları da kaplaması açısından kullanacağınız tablonun boyutundan birazcık daha artı kesmeniz gerekiyor. Kaplama işlemi gerçekleştikten daha sonra ise dilediğiniz şekli ya da yazıyı boyalar ile üstüne çizin. İsterseniz tebeşir de kullanabilirsiniz bu nedenle ara sıra yazıyı veya şekli değiştirebilirsiniz. 

4. Böyle bir yatak örtüsünü kim istemez?

Dikiş konusunda pek bilginiz yoksa bile yahut kestiğiniz kumaşları istediğiniz şekilde diktirerek de bu oldukça cool yatak örtülerinden birine sahip olabilirsiniz.

5. İster salonunuzda isterseniz de yatak odalarınızda kullanabileceğiniz bu yastıklar ile ayrı bir hava yaratabilirsiniz.

Gözden çıkardığınız kotlarınızdan birini şeritler halinde belirli (hepsinin aynı kalınlıkla olması önemli). Daha sonra bu parçaları ufak düğümler ile yelken direği uca ekleyin ve yastığınızın boyutuna göre örün. Arkadaki kısmını da isterseniz farklı bir kumaşla da kaplayabilirsiniz.

Örgü işlemi ile mücâdele etmek istemiyorsanız, öbür şekillerde keseceğiniz parçaları bir yastık üstüne de yapıştırabilirsiniz.

6. Sofralarında keza şık ayrıca de farklı bir detaylar yakalamak isteyenler için ideal.

Kotların cep kısmını etrafında azıcık aylaklık bırakarak belirli ve kenar kısımlarını içe katlayarak dikin. Dilerseniz kalan parçalardan kadeh altlığı ya da öbür süslemeler yaparak, servislerinizle uyumlu bir tamlık yakalayabilirsiniz.

7. Olağan ve basmakalıp halılara son.

Yıpranmış ya da sıkıldığınız halılarınızla kotların birleşiminden ortaya çok iyi sonuçlar çıkabilir.

8. Çalışma masanızı hem düzenleyecek ayrıca de göz zevkinize hitap edecek bir şeyler arıyorsanız bu fikre göz atmalısınız!

Dilerseniz büyük bir denim kumaşa dilerseniz de renk uyumu sağlayan ayrı bir kumaşa pantolonlarınızdan söktüğünüz cepleri dikin.

9. Bu perdeler bir fantastik!

Bu yöntem için tekrar azıcık dikiş bilgisi gerekiyor. Parçaları dikiş yardımı ile uc uca ekleyin ve üst kısmına ruletleri dikin.  Kot kumaşı ile yaptığınız bu perdeler ayrıca evinize gerçekten etkileyici bir görünüş katacak ayrıca de ışığı az geçireceği için epeyce da kullanışlı olacak.

  

10. Kotların fiilen her bir parçası çok değerli, şu saksılara baksanıza!

Ceket ya da gömleklerinizin kol kısmından ya da pantolonlarınızın paçasından bir tutam belirlenmiş ve altı kısmını dikin. Elde ettiğiniz bu kılıfı saksınızın üstüne geçirdikten sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

11. Lambalar bile güzelleşiyor.

Yapmayı düşündüğünüz şekle ya da lambanıza tarafından bir tutam muhakkak sonradan kumaşa kolalama işlemi uygulayın. Bu operasyon için kolalama spreylerinden faydalanabilirsiniz.dilerseniz bez keskisi ile kendi deseninizi kendiniz de yaratabilirsiniz.

   

   

Tekrar kesip birbirine ekleyerek elde ettiğiniz daha büyük kumaşlardan koltuk ya da sandalye için kılıflar dikerek bu görüntüleri evinize taşıyabilirsiniz.

13. Çamaşır sepetleri hiç bu kadar güzel olmamıştı!

Pantolonlarınız bel kısmını kestikten sonradan geriye kalan kısmın da bir tarafını belirli, sonradan istediğiniz genişlik ve yüksekliğe tarafından aralara parça ekleyerek birleştirin. Sap kısmını ise ister kalan parçalardan isterseniz de ayrı bir malzemeden yapabilirsiniz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.