banner913
banner932
banner1012

Stil Sahibi Kadınların Günlük Alışkanlıkları

banner1020

Stil sahibi kadınlar, moda ve trendleri takip ederler ancak kendi tarzlarına ve vücutlarına uygun olanı giymeyi tercih ederler. Onların bluzlarında kahve lekesi veya topuğu zarar görmüş bir ayakkabı ile dolaştıklarını da göremezsiniz. Neredeyse kusursuz stile sahip olmalarının sahip oldukları günlük alışkanlıkları var. 

banner974
Stil Sahibi Kadınların Günlük Alışkanlıkları

banner971

 Stil sahibi kadınlar, moda ve trendleri takip ederler ancak kendi tarzlarına ve vücutlarına uygun Popüler kültürde inanılanın aksine, gerçekten şık ve stil sahibi kadınların süper güçleri filan değil, oldukça iyi organize edilmiş hayatları vardır. Her daim hazır olmanın yanında şık ve dikkat çekici olmak adına olmak bu nedenle fazla çaba harcamaları gerekmez.
Bu durum sadece çok dikkat çekici bir stile sahip olmalarıyla ilgili değildir. Stil aslında küçük ve basit unsurların birleşimiyle ortaya çıkıyor. Örneğin, onların bluzlarında kahve lekesi görmezsiniz veya topuğu zarar görmüş bir ayakkabı ile dolaştıklarını da göremezsiniz. Çünkü bu tip detaylara baştan önlem almakla kalmaz, başlarına bu tip durumlar geldiği zaman nasıl üstesinden geleceklerini de iyi bilirler.

Tüm bu detaylarla başa çıkabilmelerinin arkasında başta da belirttiğim gibi iyi organize olmaları vardır. Üstelik bu düzenli gerçekleştirdikleri günlük alışkanlıklar ile sağlanıyor. Yani o çok beğendiğiniz stil sahibi arkadaşınızın sahip olduğu bu özgüven sezonun en büyük trendlerine tonlarca para yatırmakla ilgili değildir. Gerçek stil, uyandığınız andan itibaren evde başlar. Yapmanız gereken tek şey hayatınıza bir mercek tutup bazı alanlarda düzenlemeler yapmak. Bu düzenlemeleri yaparken de biraz detaylarını paylaşacağım stil sahibi kadınların günlük alışkanlıklarından ilham alabilirsiniz.

Stil Sahibi Kadınların Günlük Alışkanlıkları


1- Kıyafetlerini Bir Gece Önceden Planlama : 
Elbette hiç tahmin edilemeyecek bir konudan bahsetmiyoruz. Zaten işin sırrı doğru olanı bilmenin yanı sıra uygulayabilmektedir. Çünkü pek çok kadın bunu çok iyi yapıyor, biz niye yapamayalım? Ertesi sabah panik yapıp, elinize geçen ilk kırışık pantolonu giymektense geceden karar verin, gerekiyorsa ütünüzü yapın, ayakkabınız boyayın. Bunları yapmak sadece 10 dakikanızı alacaktır.
Bluzun altından çıkan sutyen askısı, spor sonrası kokan spor ayakkabı veya pantolonun üzerine giymeye çalıştığımız çizmemiz…  

2- Hazır Olmak için Kendine Bir Kaç Dakika Ayır:
Bu, aslında yatmadan önce kıyafetinizi hazırlamakla çok ilgilidir. Akşamdan kıyafetlerinizi ve diğer detayları hazırladığınız için özenli makyaj yapabilir, kombini zenginleştirecek kemer, takı gibi detaylara karar vermek için bir kaç dakika ayırabilirsiniz.

3- Doğru İç Çamaşırını Seçimi :
Başta da belirttiğim gibi stil sahibi ve şık olmak detaylarda gizlidir ki şık kadınlar harika bir görünümün temelinin iyi iç çamaşırı olduğunu bilirler. Bu aslında hem sizin içinde rahat hissetmenizle hem de giydiğiniz kıyafetlerin daha iyi görünmesiyle ilgilidir. Diğer yandan ani bir hareket yaptığınız zaman, eğildiğiniz zaman firikik vermemek için de önemli bir unsurdur. Bunun için vücudunuzu iyi tanımalı, doğru iç çamaşırı seçimleri yapmalı ve de böylelikle proporsiyonunuzu doğru gösterecek olanları tercih etmelisiniz.

4- İlham için Diğer Stil Sahibi Kadınları Takip Edin : 
Kendi stilinize sahip olmanın yanı sıra trendleri ve modayı takip etmelisiniz. Bu noktada şık ve stil sahibi kadınlardan ilham alabilirsiniz. Hele ki çağımızın bağımlılığı sosyal medya sayesinde bunu kolaylıkla yapabilirsiniz.

5- Hava Durumuna Göre Giyinme : 
Biliyorum ki bu madde çok basit ve gereksiz geliyor pek çoğunuza, yani zaten öyle yapıyoruz diyor olabilirsiniz. Ancak aniden bastıran yağmura ne kadar hazırlıklı olduğunuz, ayakkabınızın su geçirip geçirmediği gibi küçük detaylar belirliyor her şeyi. Bu yüzden evden çıkmadan önce havayı mutlaka kontrol edin ve hatta teknoloji sayesinde tüm günü görme şansınız da var.

6- Gidilecek Yere Göre Giyinme :

İş görüşmesine giderken giyilmesi gerekenler için genel kurallar olsa da bu nasıl bir iş yapacağınıza bağlı olarak değişim gösterecek detayları göz önününe almayacaksınız demek olmuyor. Diğer yandan bir plaj veya çimlerin üzerinde gerçekleşecek arkadaş düğününe topuklu ayakkabı giymenin sorunlu olabileceğini veya pikniğe miniler ile giderseniz rahatsız olabileceğinizi bilmeniz de şart. Her kıyafetin bir yeri ve zamanı var ve stil sahibi kadınlar tüm bunlara özen gösterirler.


 
7- Vücuda Uygun Kıyafet Seçimi : 
Skinny jean giymek çok trend olabilir veya bilekten bağlı ayakkabılar moda olabilir ancak bu her moda olanı alıp giyebileceğimiz anlamına gelmiyor ne yazık ki. Eğer pantolon çok darsa, ayakkabı bantı boyu kesecek bir görüntü oluşturuyorsa sizi daha iyi göstermek bir yana olduğunuzdan kısa veya kilolu görünmenize sebep olabilirler. Alışveriş sırasında kendinize dürüst olun ve tam bedeninize uygun seçimler yapın.

8- Kombinde Bir Çarpıcı Parça : 
Bazı kadınların bir kot pantolon ve t-shirt giydiklerinde bile nasıl inanılmaz derecede şık göründüklerini merak ederiz. Elbette yakıştırmak ile çok ilgisi var, ancak bu kadınların kıyafetleri daha şık göstermek için başka bir ince yol var. Kombine harika bir deri kemer, küpeler veya lüks bir çanta, saat gibi pahalı görünen bir aksesuar ekliyorlar. Bu diğer parçalarınızı da daha kaliteli gösterecek etkiye sahiptir.

9- Mükemmel Aksesuarı Seçin:
Coco Chanel’in yaptığı gibi, “aksesuar oluştururken her zaman koyduğunuz en son şeyi çıkartın”. Aksesuarda fazlaya kaçmak stili rüküşlüğe taşıyabilir. Kendinize gerçekten fulara veya o taşlı kolyeye ihtiyacınız olup olmadığını sorun! Genellikle giysinizin açıkta yapılmış bir yaka çizgisi ya da kollar – onunla eşleştirilecek mücevherat veya aksesuarların belirlenmesinde büyük yardımcı olur.

10- Kıyafetleri Katlayın veya Asın :

Kotlarınızı veya diğer kumaş pantolonlarınızı öylece yere attıktan sonra sonra sihirli bir şekilde kırışmamalarını beklemeyin! Giysilerinizi giydikten hemen sonra asmak alışkanlığı kazanarak, bir daha bunları giymek istediğinizde hazır olmasını sağlayabilirsiniz.

11- Topuklu Ayakkabı Giymek : 
Ne zaman topuklu ayakkabı giyilmesi gerektiğini bilmek kadar topuklu ayakkabı üzerinde yürümesini de bilmelisiniz. Topuklu ayakkabının kadına kattığı zarafeti ve şıklığı inkar edemeyiz ancak her yere onları giymek cazibelerini kaybettirir. Şık bir kadın şık ve sofistike ayakkabılar kadar rahat ayakkabılarıyla dolabını stoklar ve ne zaman stilettoları çıkarması gere
ktiğini bilir.

12- Kuru Temizleme için Kıyafetleri Ayırma : 
Kıyafetlerinizi her gün temizleme için ayırma alışkanlığı kazanın. Hemen lekelenebilecek kıyafetleri, kuru temizleme yapılması gerekenleri, çamaşır makinesinde yıkanabilecekleri mutlaka ayırın. Bunları günlük olarak sıralamak ve bekletmeden gerekeni yapmak, bir daha giymek istediğinizde hazır olmaları anlamına gelecektir.

13- Her zaman Bir Acil Durum Kıyafeti Hazır Tutun : 
İstediğimiz her şeyi hazır edebilir ama son dakikada bir aksilik yaşayabilirsiniz. En şık kadınların farkı, sorunlar karşısında yarattıkları çözümlerdir. Eğer evden çıkmadan başınıza bir şey geldiyse hazır tuttuğunuz kıyafetleri giyip hızlıca çıkabilirsiniz. Diğer yandan dışarıda bir şey olduğunda küçük acil durum kitlerinden yanınızda bulundurmanın avantajını yakalayabilirsiniz.

14- Kişisel Stille Bağlı Kalın : 
Şık kadınlar trendleri takip eder ama trendlere asla birebir uyum sağlamaz. Mevsime ya da açgözlülüğe rağmen, her zaman klasik parçalar içeren bir dolapları vardır ki bu yüzden giymek için her zaman şık bir şeyleri vardır.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.