banner913
banner932
banner1012

Sağlığınızı tehdit eden 10 moda parçası

banner1020

Kadınların %73'ünün giysileri ve aksesuarlarına bağlı olarak sırt ağrıları yaşadığı araştırmalarla kanıtlanmıştır. Gardırobunuzdaki parçalar göründükleri kadar zararsız değiller.

banner974
Sağlığınızı tehdit eden 10 moda parçası

banner971

1- Dar pantolonlar
Vücudunuza baskı uygulayan dar pantolonlar kan dolaşımını yavaşlatmasının yanı sıra varis ve sindirim problemlerine yol açıyor. Sıkı pantolonlar ayrıca sinirlerinize baskı uyguladığı için uyuşmaya ve bacak ağrısına neden oluyor.

2- Yüksek topuklular
Auburn Üniversitesi'nin araştırmasına göre ayak problemleri kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülüyor. Eklem ağrısı, nasır, bilek burkulması, kemik erimesi ve sinir hasarı bunlardan sadece birkaç tanesi. 
Bu problemlerden birine sahipseniz topuklu ayakkabılarınızla olan ilişkinizi tekrar gözden geçirebilirsiniz. Ayakkabınız ne kadar yüksek ve ne kadar darsa o kadar kötü.

3- Tanga
Sık sık tanga giyiyorsanız vajinal enfeksiyon, hemaroid, iritasyon ve pişik gibi sağlık problemleri yaşama ihtimaliniz çok yüksek. Özellikle yaz aylarında   daha az tanga giymeye ve %100 pamuklu olanları almaya özen gösterin.

4- Ağır küpe ve kolyeler
Yakın zamanda yapılan araştırmalara göre küpelerin %20'si bakteriyel enfeksiyona neden oluyor. Yanlış yapıldığında enfeksiyon yayılarak hayati tehdit oluşturabilir. Büyük ve ağır küpeler ise kulak memelerinde hasara neden olabilir.
Aynı şey kolyelerde de geçerli. Ağır kolyeler boyun ağrısına ve tedavisi oldukça zor olan kontraktürlere neden olabilir.

5- XL çantalar
Kadınlar olarak ihtiyacımız olan her şeyi yanımızda taşımak istiyoruz ancak fazla ağır çantalar kas ağrılarını tetikliyor ve eklemlerinize zarar veriyor.

6- Kalem etek
Oldukça moda olan kalem etekler bacaklarınızı birbirine fazla yakınlaştırdığı için denge problemlerine yol açabilir. Hareketlerinizi kısıtlar, kas gerginliğine ve dizlerde şekil bozukluklarına neden olabilir.

7- Dar sütyen
Göğüslerinize tam olarak oturmayan sütyenler sırtta, omuzlarda ve omurgada ciddi problemlere neden olabilir. Sütyen almadan önce  mutlaka deneyin. Göğüsleriniz büyükse ince askılı sütyenlerden kaçının.

8- Parmak arası terlik
Plajların vazgeçilmezi parmak arası terlikler sandığınız kadar güvenli değil. Parmak arası terliklerle yürüken topuklarınız yere daha sert vurduğu için ayak ve sırt ağrısı ortaya çıkabilir.

9- Vücudu saran giysiler
Korseler, dar pantolonlar, badiler, taytlar... Vücudunuzun şeklini ortaya çıkaran bu giysiler nefes darlığı, kas ağrısı ve kan dolaşımı problemlerini tetikliyor. Her zaman doğru bedeni seçmelisiniz ve dar giysilerin likrayla yapılmış olmasına dikkat etmelisiniz.

10- Kravat
Cornell Üniversitesi'nin araştırmasına göre erkeklerin %67'si boyunlarından daha dar gömlekler alıyor. Dar bir yaka ve sıkı bir kravat kan dolaşımını azaltarak göz içi basıncını arttırır, baş ağrısına neden olur, boyun hareketlerini kısıtlar, sırtta ve omuzlarda kas gerilimini arttırır.

kravat takmak ile ilgili görsel sonucu

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.