banner913
banner932
banner1012

Pareo Bağlama Yöntemleri

banner1020

Yaz modası içinde asla vazgeçemeyeceğimiz parçalardan biri pareo’lar. Plaj çantasında olması gereken gözlük, şapka ve güneş kremi yanında her durumun kurtarıcısı pareolar… Önceleri daha çok kumsalda bikini, mayo üzerinde kullanılsa da son zamanlarda yaz akşamlarında bir bluz veya etek olarak da kullanılmaya başlandı. Böyle kullanılmasındaki en büyük sebep birbirinden farklı ve kolay şekilde bağlanarak, stilinizin eksik parçasını kolayca tamamlayabilmesi. Adeta bir joker parça anlayacağınız. Peki gerek bikini veya mayo üstünde gerekse kotun üstünde bir bluz, tişörtün altında bir etek olarak kullanmak için pareo nasıl bağlanır? İşte hem plaj stilinizi hem de günlük stilinizi tek düzelikten çıkarmak için birbirinden farklı pareo bağlama yöntemleri;

banner974
Pareo Bağlama Yöntemleri

banner971

1- Pareodan Uzun halter elbise yapma :

Detayına girmeden önce pareo satın alabileceğiniz gibi pareo olarak kullanmak için büyük dikdörtgen şal da tercih edebilirsiniz. Gelelim ilk pareo bağlama şekline;

Bu yöntem en rahat edebileceğiniz bağlama şeklinden biri. Tek bir düğüm atmanız da yeterli oluyor. Önce pareoyu sırt bölgesinden öne doğru gelecek şekilde alın. Ardından pareonun kısa kenarındaki iki köşesini boynunuzun etrafından dolayarak bağlayın. Deniz kenarından öğle yemeğine direk geçiş yapacaksanız mükemmel bir elbise yapmış oldunuz kendinize!

pareo bağlama ile ilgili görsel sonucu

2- Pareodan tek omuz elbise yapma :

Eğer boyundan bağlamak sizi sıkıyorsa benzer bir bağlamayı omuzdan yapabilirsiniz. Burada tıpkı önceki gibi pareoyu sırtınızdan öne doğru kolunuzun hemen altın getirin. Kolunuzun hemen altından getirdiğiniz taraf ile diğer omuzun üstünde bağlayın. Eğer kumsalda kullanacaksanız bu şekilde kalabilir. Eğer yine bir yemeğe geçiş yapacaksanız belinize bir kemer ile olası açılmaların önüne geçebilirsiniz.

3- Straplez elbise şeklinde pareo bağlama :

Şimdiye kadarki elbise şeklinde pareo bağlama yöntemlerinin hepsini kot pantolonlarınızın veya şortlarınızın üstünde de kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyorum. Nasıl görünür ki diyenler için bu üçüncü örneğe bakmalarını öneririm. İstediğiniz kolyeleri de takabileceğiniz bu straplez elbise şeklinde bağlanan pareo omuzlarınızın güzelliğini de ortaya çıkaracaktır. Tek yapmanız gereken kısa kenardaki uçları sırtınızda bağlamak. Rüzgar sebebiyle veya yürürken açılmaması için de belinize bir kemer bağlamayı da unutmayın.

4- Kimono şeklinde pareo bağlama :

http://pixel.rubiconproject.com/exchange/sync.php?p=criteo&redir=http%3a%2f%2fdis.criteo.com%2frex%2fmatch.aspx%3fc%3d28%26uid%3duidEvden aceleyle çıkacaksınız… Elinize ilk gelen kotu ve düz tişörtü giydiniz ama aynada baktığınızda da çok sıradan göründüğünüzü fark ettiniz… İşte tam da böyle durumlar için neden pareonuzdan kolayca bir kimono yapıp giymiyorsunuz? Tek yapmanız gereken çaprazlama iki karşıt köşeyi bir araya getirip bağlamak. Bağladıktan sonra zaten kollarınızı geçirebileceğiniz iki boşluk olmuş olacak. Kimono gibi giyebilirsiniz…

5- Pareodan tek omuz bluz yapma :

Yaz akşamlarında dışarı çıkarken giymek için pareonuzu çok güzel bir bluze dönüştürebilirsiniz. Bunu yapmak için önce 2. maddede yaptığımızı tekrarlıyoruz. Yani tek omuz üzerinden bir düğüm atıyoruz. Ardından aşağıda kalan köşeleri de belin etrafından dolayarak bir düğüm atıyoruz. İşte hepsi bu! Eğer pareonuz çok geniş ve uzunsa başlangıçta pareonuu ikiye katlayarak da bu adımları yapabilirsiniz.

6- Pareodan stprazlez bluz yapma :

Straplez bluz olmadan yaz olur mu! Önce pareonuzu ikiye katlayın. Sonra arkadan öne gelecek şekilde uçları göğsünüzün hemen üstünden bağlayın. Aşağıda kalan uçları da belinizin hemen altından bağladığınız zaman aslında bluzunuz hazır oluyor. Eğer öndeki bu fiyonklu düğümlerden hoşlanmıyorsanız önü sırtınıza çevirerek de kullanabilirsiniz. Bir önceki tek omuz bluz ile bu straplez bluzları kalem etekler veya kot şortlar ile kullanabilirsiniz.

7- Aksesuar olarak pareo kullanma yöntemleri :

Biz aslında şal ve eşarpları farklı şekillerde kullanmaya oldukça alışkınız. İşte bu pareoları dabenzer şekillerde kullanabilirsiniz. Pareoların çok uzun veya büyük olmasından bazı durumlarda fazla kalın olabilir. Ancak özellikle boyunda ve çanta olarak kullanmak istediğinizde mükemmel sonuç vereceklerdir.

8- Pareodan kısa etek yapımı :

Bikini veya mayo üzerinde de kullanabilirsiniz, buradaki örnekte olduğu gibi şık bir bluzun altında da. Bu etek ile tek ihtiyacınız olan şey günlük kullanımda sandaletlerinizveya terlikleriniz, gece dışarı çıkarken ise topuklu ayakkabılarınız olacaktır. Bir pareodan kısa bir etek elde edebilmek için tek ihtiyacınız olan uzun kenarı boyunca pareoyu beliniz çevresinde dolamak ve ucunu içeri doğru sıkıştırmaktır. Bitim noktasını arkaya getirirseniz daha temiz bir görüntü elde edersiniz. Eğer açılmasından endişe ediyorsanız bir kilitli iğne takabilir veya bir kemer kullanabilirsiniz. Özellikle kemer kullanmakla aynı zamanda stiliniz için iyi bir tamamlayıcı seçmiş olursunuz.

9- Pareodan uzun etek yapımı :

Aslında az önce kısa etek yapımı tarif ederken yaptığımız uzun kenarı bele dolama işlemini kısa kenar ile yapacağız. Eğer kısa kenarın uzunluğu fazla değilse ve öndeki yırtmaç çok derin kalıyorsa içinize kot şortunuzu giyerek stilinize bambaşka bir görüntü de katabilirsiniz.

10- Pareoyu saça bağlama :https://ssum-sec.casalemedia.com/usermatchredir?s=183697&cb=https%3a%2f%2fdis.criteo.com%2frex%2fmatch.aspx%3fc%3d25%26uid%3d%25%25USER_ID%25%25

Yaz aylarının favori aksesuarı eşarpları ve şalları saça bağlayarak sıklıkla kullanıyoruz. İşte pareoları da benzer şekillerde bağlayarak kullanabiliriz. Pareoyu saça bağlama yöntemleri bildiklerimizden farklı değil.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.