banner913
banner932
banner1012

Hamilelikte Giyinmenin 10 Püf Noktası

banner1020

Gebelik modası hiç bu kadar gelişmiş olmadı.Pasaklı iş giysileri ve geniş bluzlar giymenin zamanı geçti.Bugünkü gebe giysileri yalnızca ilginç görünüşlü ve kolay giyilen değil, aynı zamanda gebe kadınlara başka bir çok parça ya da eklerle çeşitleme ve gebelik sonrasında da giyme olanağı tanıyan giysilerdir.

banner974
Hamilelikte Giyinmenin 10 Püf Noktası

banner971

1-  Hamileliğin ilk üç ayının  sonuna doğru pantolonunuzun düğmesi artık kapanmamaya başlayacaktır.

Hamile bir anne adayının ilk olarak, karın ve basenlerinde kilo artışı görülür. Bu sebepten dolayı hamilelik pantolonu alınması gerekir. Alınan hamile pantolonun bel kısmında bulunan ve karnı saran örme kumaştan imal edilmiş bandın esnek olması oldukça önemlidir. Hamilelik dönemi içerisinde vücudun en çok büyüyecek olan kısmı karındır. Bu kısmı saracak olan kumaşın ne çok sıkı, ne de çok gevşek olması gerekir.

   

2- Genel olarak doğal kumaşları kullanmaya dikkat edin.

Yumurtlamanın meydana geldiği günden itibaren hamile olduğunuz zaman, vücudunuz 0,5 ile 1 derece civarında daha sıcak olacaktır. Bu sıcaklık durumu da, hamilelik döneminin sonuna kadar devam edecektir. Bu sebepten dolayı, hava alan ve vücut ısısında herhangi bir probleme sebep olmayacak kumaşlar tercih edilmelidir. Pamuk, keten ya da yün gibi elyaflar doğal; viskon, polyester ve polyamid gibi maddeler ise, insan yapımı olan yapay kumaşlardır. Aynı zamanda, hamilelik süresi boyunca vücut derisinde hassasiyette hat safhadadır Bu sebepten dolayı, vücudunuzu kaşındıracak ya da  tahriş edecek her türlü maddeden uzak durmaya dikkat etmelisiniz.

3- Hamilelikte ilk alışverişinizde kıyafet dolabınızı öyle hemen doldurmayın.

Hamile giyim sektöründe yer alan firmalar, vücudunuzun hamilelik boyunca taşıyabileceği kıyafetler yapmaya çalışırlar. Fakat bu durum, ortalama alınan kilolar için geçerlidir. Ortalamayı aşabilme durumuzu da unutmamalısınız. Bu sebep ile, bütçenin bir kısmını ileriki dönemler için ayırmakta yarar var.

4- Kıyafet dolabınıza yeni girecek olan kıyafetlerin maximum eşleşme durumuna dikkat edin.

İngilizcede ”mix and match” diye adlandırılan ve kıyafetlerin bir biri ile kombine olma ihtimalini gösteren kavrama dikkat edin. Çünkü, hamilelik kıyafet ürünleri yaklaşık olarak 6 ay süre ile giyilmektedir. Bu süre içinde en az sayıda kıyafet ile, en fazla kombinasyon oluşturmak daha karlı olacaktır. Hamile kıyafetleri ne yazık ki yalnızca bizim ülkemizde değil, bütün dünya çapında, ortalama giyim ürünlerinden daha pahalıdır. Mağaza elemanı, size bir ürün sunduğu zaman, bu ürünü ne ile tamamlayacağınızı aklınıza getirmeyi ihmal etmeyin

5- Hamile bayanlar, üst kıyafet seçim konusunda çok daha özgürdürler.

Çünkü bluz-suvater gibi üst kıyafetler normal kıyafet kıyafet mazağalarından da rahatlık ile temin edilebilir. Göğüs altından itibaren bollaşan elbiseler ve tunikler, oldukça rahat ve günü kurtarıcı olmaktadırlar. Hamile kıyafetlerinin ön kısmı, genel olarak arka tarafından daha uzundur. Göbek büyümeye başladıkça, ön taraftan kilo alınır. Bu durumda, ön parçanın normalden biraz daha uzun olmasında yarar var. Eğer bir hamile kıyafeti almıyorsanız, kısa elbiseler aldığınız zaman, bu konuya daha çok dikkat etmelisiniz.

6- Boyunuz uzun ise, geniş kesimli ya da bol paça pantolonlar; minyon tipli iseniz, bilekte biten kapri pantolonlar almayı tercih edin.

Bol paça pantolonlar ile, vücuda tam bir şekilde oturan üstler; dar pantolonlar la ise, bol tuniklerin kombine edilmesi daha şık olmaktadır.

 7- Hiçbir hamile bayan, doğum yapığı hastaneden hamile olmadan önceki kilosu ile taburcu edilmez.

Uzmanlar 9 ay boyunca alınan kiloların, hamilelik sonrasında vücuttan atılabilmesi için de, yaklaşık olarak 9 ayı uygun bir süre olarak belirtmektedir. Böylelikle hamile kıyafetlerinin bir bölümü, hamileliğin ardından bir müddet daha giyinmek durumunda kalabilirsiniz. Fakat tecrübelerimiz, çok sayıda hamilenin doğumun ardından hamile kıyafetlerini bir daha giymeyi istemediklerini göstermektedir.

8- Modern olabilmek uğruna, rahatlıktan; rahat olma uğruna da modern olmaktan taviz vermek zorunda değilsiniz.

Satın alınan hiç bir kıyafetin sizi sıkmaması ve rahatsız etmemesi gerekir. Bu sebepten dolayı, hamile giyim  üreticileri, kumaşın içinde likra olarak bilinen bir madde kullanırlar. Likra, kumaşa esneyebilme özelliği katar. Fakat, likra uzunca bir süre ısıya maruz kaldığı zaman özelliğini kaybeder. Bu sebepten dolayı, kıyafetlerinizi sürekli arka arkaya giymeye özen gösterin. Likralı olmayan modellerin ise, genel olarak bol kesim olduğunu göreceksiniz.

 9- Siyahın cazibesini aklınızdan çıkarmayın!

Ayrıca satın aldığınız kıyafetler üzerinde kombine edeceğiniz aksesuarların da, kıyafete yeni fonksiyonlar katacağını göz ardı etmeyin. İş yerinde giymiş olduğunu bir bluz, küçük bir aksesuar ile bir gece kıyafeti olabilir. Kısacası aksesuar, kıyafetin zencefilidir.

10- Hamilelik dönemi içerisinde ayaklarınızın rahat olmasını istiyorsanız ve yürüyüş ardından ağrı çekmek istemiyorsanız, düz tabanlı olan ayakkabılar tercih etmek durumundasınız.

Aynı zamanda, her saat yanınızda olan ve ayakkabılarınızı giymenize yardımcı olan bir eşiniz yoksa, bağcıklı olan ayakkabılardan uzak durun. Hamilelik dönemi süresince, ayağınızın normalden biraz daha fazla büyüdüğünü hissedeceksiniz.

Bonus :  Gebelik döneminde iç çamaşır seçimi yaparken, pamuklu ürünleri tercih etmelisiniz. Hamilelik boyunca, idrar yolları enfeksiyonu ve benzeri enfeksiyonları kapma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Bu sebepten dolayı, hava alan bir alt iç çamaşırı giymeniz, sağlığınız açısından muhakkak gereklidir. Hamilelik dönemi süresince, süt yapım işlevine başlayacak göğüsler ise, yavaş yavaş büyümeye başlar. Baleni olmayan ve göğüslere baskı yapmayan hamile sütyenleri almanızda yarar olacaktır. Normal göğüs ölçünüzden bir ya da iki kap büyük olan sütyenleri kullanan, yalnızca siz olmayacaksınız.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.