banner913
banner932
banner1012

Erkekler Çizgilileri Nasıl Giymeli?

banner1020

Özellikle yaz sezonunda çok moda olan çizgilileri erkekler nasıl giymeli? İşte karşınızda stil ve kombin ipuçları! Yaz gardırobunuza biraz çizgi katmaya ne dersiniz? Peki yatay mı dikey mi? Hangi renklerde çizgiler size göre? Erkek modası için harika bir seçenek olan çizgili tişörtler , çizgili erkek gömlekleri ve hırkalar, ceketler, pantolonlar; tüm bunlar nasıl giyimeli? İpuçları hemen aşağıda!

banner974
Erkekler Çizgilileri Nasıl Giymeli?

banner971

 

Yatay çizgiler garanti


Erkekler için çizgili tişört modelleri seçiminde ilk dikkat edilmesi gereken yatay çizgilere mi yoksa dikey çizgilere mi yönelineceğidir. Birkaç istisna haricinde yatay çizgiler daima daha şık bir seçim olacaktır. Dikey şeritlerin sizi Waldo’ya ya da bir Susam Sokağı karakterine büründürme ihtimali yüksektir! Dikey çizgiler aynı zamanda sizi olduğunuzdan uzun gösterir, dolayısıyla özellikle boyunuz uzunsa sakınmanızda fayda vardır. Yatay çizgilerin ise sizi olduğunuzdan biraz daha geniş gösterme riski vardır, ama doğru kalınlıkta ve tonlarda çizgileri seçerseniz bunun da önüne geçebilirsiniz.

Çizgilerin inceliği


Seçeceğiniz çizgili erkek kıyafetleri için dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da çizgilerin inceliği ve kalınlığı olacaktır. Çizgilerin nispeten ince olması, stilinize şıklık katacaktır. Kalın çizgilerin kombininizi kabalaştırma ihtimali yüksektir. Dolayısıyla seçiminiz ister gömlek ister tişört olsun, ister yatay ister dikey çizgili olsun; ince ve zarif çizgilerin olmasına özen gösterin.

 

Renk birlikteliklerine dikkat


Çizgilerin yönlerini ve ağırlıklarını belirledikten sonra sıra renklerde! Seçiminizi elbette kendi kişisel tarzınıza göre yapacaksınız. Gardırobunuzun geneline en çok uyan tonlara yöneldikten sonra, renklerdeki birlikteliklere dikkat edebilirsiniz. Erkekler için çizgili giysiler seçerken belirli renk kombinasyonlarından sakınmak gerekir. Özellikle de tamamlayıcı renklerden! Bunlar kırmızı ile yeşil, sarı ile mor, mavi ile turuncu gibidir. Bu şekilde karşıt renklerin birlikteliği üzerinizde fazla bağıracaktır.

Çizgileri kombinleme sanatı


Erkekler için çizgilileri kombinlemek en az onları seçmek kadar dikkat isteyen bir konudur. Son yıllarda moda olan çizgilileri çizgililerle karıştırmak seçeneklerden biridir. Bu şekilde bir kombin yaparken ise çizgilerin yönlerine, renk uyumlarına ve kumaş tiplerine dikkat etmenizde fayda vardır. Örneğin kırmızı beyaz ince dikey çizgili bir gömleğin üzerine, lacivert beyaz orta incelikte yatay çizgili bir kazak giymeniz mümkün. Daha minimal stiller için beyaz ile lacivert, beyaz ile siyah gibi ince çizgilere sahip tişört ya da gömlekleri, düz pantolonlar ile kombinleyin. Eğer renkli polo tişört modellerini çizgili tercih ediyorsanız, bunu bir jean ile birleştirip üzerine tişörtün içinde bulunan renklerden birine sahip bir hırka giyebilirsiniz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.