banner913
banner932
banner1012

Damatlık Seçimi için Tavsiyeler

banner1020

Damatlık seçimi yapmak da en az gelinlik seçimi kadar titizlik gerektiren ince bir iştir. Gelinliğin görkemi altında ezilen bir damatlık giymeyi hiçbir damat adayı istemez. Doğru görüntüye kavuşmak için günler öncesinden kolları sıvamak gerekir. Damatlık alırken en çok dikkat etmeniz gereken şey gelinlikle uyumlu olmasıdır. Düğmelerinde, kol manşetlerinde ya da yaka detayında gelinliğe uyum gösteren bir detay olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz. Daha önce takım elbise bile giymeyenler ya da doğru bir damatlık için nelere dikkat edilmesi gerekiyor diye merak edenler için işte cevaplar…

banner974
Damatlık Seçimi için Tavsiyeler

banner971

1- Damatlığınızı diktirmeyi düşünüyorsanız karar vermeden önce terzinizin daha önce diktiği modellere kesinlikle göz atmalısınız. Çünkü bugünün telafisi yok. Bu işte en uzman kişiyi bulsanız bile son provanızı düğünden birkaç hafta öncesinde yapmış olmanız gerekiyor. Damatlığınızı teslim alırken ise son kez deneme yapmaya da dikkat edin. Tabii bir de damatlık diktirirken sezona uygun bir kumaş seçilmesi konusunda özen göstermelisiniz.

2- Damatlığınızı satın almaya karar verdiyseniz ceketin bedeninize uygun olması çok önemli. Kol boyu bileklerinizden ne kısa olmalı ne de uzun. Damatlık alırken uzun alınan bir kol daha sonra tadilat yapılır diyerek dikkat edilmiyor. Fakat kol boyunun tadilatı amatör ellere bırakılırsa dönülmez bir hataya yol açılabilir. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak damatlık alımı, son günlere bırakılmamalı.

3- Damatlık olarak bir smokin giymeye planladınız, üstelik kiralamaya karar verdiniz. Bu durumda damatlığınızı teslim almadan önce ütüsüne ve temizliğine dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer kiralamayı internet üzerinden yaptıysanız yine damatlığı almadan önce kesinlikle bir kez prova etmelisiniz.

4- Damatlık almadan önce renk seçimine de çok dikkat etmelisiniz. Kış düğün yapıyorsanız beyaz bir damatlık çok uygun olmayabilir. Renk seçiminde düğünün yapılacağı mekan da oldukça önemlidir. Bir kış düğünü için açık renkler çok uygun olmayacağı gibi aksine bir kır düğünü için en uygun renkler beyaz ve kremdir.

5- Damatlık alırken dikkat etmeniz gereken diğer önemli şey ise pantolon. Pantolonunuzun düğün günü koşuşturmasında sizi rahatsız etmeyecek şekilde olması gerekiyor. Pantolonun boyuna ayrıca özen göstermeniz gerekiyor. 1 santimlik bir kısalık bile kötü bir görüntü yaratabilir.

6- Küçük detaylar sandığınız kadar küçük değildir. Damatlık alırken kol düğmeleri, papyon, kuşak ve kullanacaksanız mendilinizin damatlığınıza uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz.

7- Damatlık Nasıl Tamamlanır

Malum, erkekler çok fazla aksesuar kullanmazlar. Bir damatlık için tamamlayıcı aksesuarlar kravat iğnesi, kol düğmesi, bir de yaka çiçeği olabilir. Geleneksel olarak kız tarafından hediye edilen kol düğmesi çok göze batmayan, ancak göründüğü zaman smokine bambaşka bir hava veren en önemli unsurdur. Yaka çiçeği ise düğün sahibi ailelerin erkeklerinin yakalarına takılır ve düğün mekanında kullanılan çiçek tercih edilir bunun için.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.