banner913
banner932
banner1012

Daha Genç Görünmenin Stil Sırları

banner1020

Tam da yaz gelirken, güneşin altında, her şey apaçık ortadayken, nasıl olur da olduğunuzdan daha genç görünebilirsiniz? Henüz 20'lerde ya da 30'ların başında olabilirsiniz. Taptaze bir cildiniz olabilir, kırışıklıklarınız olmayabilir. Ancak, giyim tarzınız sizi olduğunuzdan 10 yaş daha büyük gösterebilir. Tıpkı, giyim ve saç modeli etkisiyle olduğunuzdan daha genç görünebileceğiniz gibi. 40'lı yaşlara gelmiş bir kadının 30'larda görünmesi çok da ilginç değil aslında. Formülü çok basit… Nasıl mı oluyor bu iş? Tam da yerindesiniz!

banner974
Daha Genç Görünmenin Stil Sırları

banner971

Çok olan her şeyden uzak durun 
Çok koyu ve çok açık saç renklerinden uzak durmakta fayda var. Özellikle de siyah ve kıpkırmızı kızıl saç renklerinden kesinlikle uzak durun.

Olgun yaşlarda yüzünüzü sert göstermek en son isteyeceğiniz şey olmalı. Teninizle uyumlu baz renk arasında parlayan gölgeler, taze bir görünüme kavuşmanızın en kestirme yolu. Hatta biraz daha geriye gidip, üniversiteden yeni mezun olduğunuz günlerdeki gibi görünebilirsiniz… Ne de hoş, değil mi? Orta saç renkleri, gölgeler ve uzun saçlarla çok daha genç görüneceğiniz net. Ayrıca salaş saçların, örgülerin, atkuyrukların, gevşek romantik topuzların, fönlü saçlardan yine çok daha genç göstereceği kesin. Yani, kuaföre gitmiş havasında olmamakta fayda var. Zaten o görünüm çoook ama çok eskidendi. Geçti gitti! Unutmadan, kısacık saçlar da tercih edilebilir. Tabii yakışıyor mu; kesim öncesinde bir peruk yardımıyla denemek gerekir.

Fondöten asla
Ayrıca, kırışıklıklarınızın içine yerleşecek fondötenin yansıttığı görünüm sizi güzelleştirmek yerine, yaşınızı çok daha büyük gösterecektir. Onun yerine yalnızca renk dengeleyici, su bazlıbb kremlerden yardım almalısınız. Makyajda pırıltı olayına da girmeyin. Ayrıca, aşırı göz makyajından, koyu tondaki allıklardan kesinlikle uzak durun. Aslında, çok olan her şeyden uzak durmanız gerektiğini hiç unutmayın. Maskara ve dudağınıza yakın tondaki nüde rujlar vazgeçilmeziniz olmalı. Diğer teferruatlara girmeye hiç gerek yok. Unutmadan, solaryum olayından lütfen ama lütfen uzak durun. Sizi bronz göstermiyor, aksine hastalanmış gibi görünüyorsunuz. Doğal bronzlaşma olayına da çok girmeyin derim. Cildinizi erkenden yaşlandırmaya bu kadar meraklı 

Dekolteyi boş verin; minimale yönelin
Derin bacak, göğüs ya da aşırı herhangi bir dekolte çevrenize direkt, olgun kadın izlenimi verecektir. Ölçülü dediğimiz, abartısız dekolte olayı, genç görünüm için çok daha uygun olacak.

Bu yaz, hemen hemen tüm markalarda sıkça karşılaşacağınız iki omuzu açıkta bırakan üstler ya da elbiselerle seksi görünecek; aynı zamanda olduğunuzdan daha olgun görünmeyeceksiniz. Mini şortlar yerine, diz boyundakileri tercih edebilirsiniz.

Aşırı büyük aksesuarlar yerine, minik olanları tercih etmenizde fayda var. Mesela, minik taşlı küpeler, ince montürlü yüzükler, yine ince zincirli kolyeler tercih nedeni olabilir. Unutmadan, genç görünüm için kolyeleri üst üste takmanızda hiçbir sakınca yok; aksine çok daha enerjik görüneceğinizi garanti edebilirim.

Ben buradayım demeyin
Basic tişörtler, gömlekler, kısa paçalı jeanler gardırobunuzun ön sırasında dursun. Çünkü genç görünüm, eşittir sadelik ve rahatlık… Skinny ya da mum Jean modelindeki pantolonunuzun üzerine giydiğiniz basic üstler sizi asla ama asla yaşlı göstermeyecek. Parlak ve neon renklerden uzak durmalısınız. Bakınız, renkli giyinmeyin demiyorum; aksine yazın tüm renklerini üzerinizde taşıyın, ancak daha yumuşakça, bağırmadan olsun lütfen. Üzerinizdekilerin ilk görüşte, ben buradayım demesine gerek yok. Diğer saç, makyaj konusunda olduğu gibi bu konuda da sakin davranın lütfen. 

Elbiselerin ya da diğer her şeyin altına vazgeçilmez beyaz spor ayakkabınızı giymeyi ihmal etmeyin.

İnce topuklar yerine, kalınları; yerle bir tabanlı olanlar ya da dolgu tabanlar da tercihleriniz arasında olabilir.

Sırt çantaları ve mini boy çantalar da genç görünümünüzü destekleyecek detaylar arasında.

Kedi formlular yerine, yine sezon trendi yuvarlak gözlükleri alışveriş listenize ekleyin.

Küçük yerine büyük olan modeller tercihiniz olsun. Aynalı olanlar mı? Neden olmasın?

Stil Zoom
Sarah JessicaParker'ın stilini sevmeyen birkaç kadın tanıyorum, evet. Ancak, ben onlardan değilim tabii. SJP, 52 yaşında. Görünümü ise 20'liklere taş çıkaracak cinsten.

Bu kadına hayran olunmasın da, kime olunsun? Bir kere inanılmaz pozitif. Güle yüzlü ve pozitif… Saç rengi ve modeli tam da bahsettiğim gibi; direkt 10 yaş geriye alıyor zamanı.

Makyaj konusunu ise asla abartmıyor. Fazlasıyla spor giyinmeyi seven SJP'ı bazen bol jeanler, babetler ya da dümdüz terlikler, tişörtler, çapraz çantalarla görüyoruz; bazen de diz boyu kiloş etekler, file çoraplar, stilettolarla. Her iki stili de taşımayı iyi biliyor. Ve asla 52 durmuyor bu genç kadın!

Victoria Beckham'ı güneş gözlüksüz görürseniz, fotoğrafını çekin ve ünlü siz olun. Genellikle bol pantolonlar, gömlek ve tişortlar, elinde taşıdığı büyük çantalar stilinin vazgeçilmez parçaları. Soft renkleri, siyah ve beyazı sıkça kullanıyor. Bazen kırmızı ve maviyi karıştırıyor ancak, canlı renkleri dahi diğer tamamlayıcılarla sakinleştirmeyi iyi biliyor. Böylece üzerindekilerden daha çok, kendi dikkatleri çekiyor..

43 yaşındaki Beckham, sade, maskülen ve şık giyiniyor. Saçlarından orta kumraldan vazgeçmiyor, makyajından ise hiçbir zaman abartmıyor. Açıkçası ben Victoria Beckham'ınkarizmasına bitiyorum. Hiçbir zaman gülmüyor; evet. Ama ona bu da yakışıyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.