banner913
banner932
banner1012

Brezilya Fönü

banner1020

Düz saç seven ancak kıvırcık veya dalgalı saçlara sahip biriyseniz ve saçlarınızı düzleştirmek için kalıcı bir formül arıyorsanız, mutlaka Brezilya fönünü duymuşsunuzdur. 

banner974
Brezilya Fönü

banner971

Yıkandığında bozulmayan, uzun süre kalıcılığını koruyan bir fönün kulağa son derece cazip geldiğini söyleyebiliriz. Ancak yaptırmadan önce Brezilya fönünü tüm yönleriyle araştırmak büyük önem taşıyor; aksi takdirde beklenmedik sonuçlar ortaya çıkabilir; ya da saç sağlığı uzun süreliğine bozulabilir. İşte Brezilya fönü ile ilgili pek bilinmeyen gerçekler:

Brezilya fönü nedir?

Brezilya fönü, bir keratinle saç düzleştirme işlemidir. Saçınızın doğasında da bulunan keratin, aslında bir tür proteindir. Brezilya fönünü yapan uzman, saçınıza önce keratinli saç düzleştirme ürününü uygular ve ardından bunu saçlarınıza yedirmek için ısıdan yararlanır. İşlem 90 dakika ve daha fazla sürebilir. Buradaki süre, daha çok saçınızın uzunluğuna bağlıdır.

Brezilya fönünü yaptırdıktan sonra saçlar en az 3-4 gün boyunca yıkanmamalıdır. Bunun nedeni, saça uygulanan solüsyonun tam olarak etkisini gösterebilmesi için bu kadar süreye ihtiyaç duymasıdır. Bunun ardından saçlarınızı yıkamaya başladığınızda kullanmanız gereken şampuanın sodyum sülfat içermemesi gerekir. Brezilya fönünün kalıcılığı için ifade edilen süre ortalama 5 aydır.


Formoldehit faktörü

Formoldehit, güzellik salonlarında kullanılan keratin ürünlerinde bulunan bir maddedir. Sağlığa zararlı olduğu bilinen bu madde, Brezilya fönü uygulamasında saçın elektriklenmesini önleyen bir kimyasaldır. Formoldehit söz konusu olduğunda, kullanılan üründe ne miktarda bulunduğu, sağlık açısından büyük önem taşıyor. Öte yandan bugünlerde formoldehit içermeyen ürün seçenekleri de mevcut.

Kanserojen olduğu bilinen bu maddenin saçınızda kullanılmasını istemiyorsanız, gittiğiniz salondaki uzmana kullandığı üründe formoldehit olup olmadığını mutlaka sorun. Uzman formoldehitsiz ürün kullandıklarını belirtiyorsa, saçı düzleştirmek ve elektriklenmesini önlemek için ne kullandıklarını öğrenin. Çünkü keratin tek başına bu işlemleri yapamaz ve fönden sonraki düz görüntüyü sağlamak için uygulama esnasında mutlaka bir kimyasal kullanılması gerekir.

Brezilya fönü ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

  • Keratin saçı düzleştirmez. Yukarıda da belirttiğimiz gibi saçı düzleştiren keratin değil, keratin içeren ürünlerdeki diğer kimyasallardır. Bu kimyasallar saçın dokusuyla oynar ve bu da şampuanlamadan sonra dahi saçın düz kalmasını sağlar.
  • Keratinli saç düzleştirme ürünlerinin hepsinde formoldehit yok. Bazı markalar formoldehit yerine glioksilik asit veya türevlerini kullanıyor. Ancak bu ürünlerin saçta 2-3 ay gibi daha kısa bir süre boyunca kalıyor.
  • Brezilya fönü uygulanan saçlar, normal şampuanla yıkanamaz. Kullandığınız şampuanın sodyum sülfat içermemesi gerekiyor. Ayrıca deniz tuzu spreyi gibi saç şekillendirme ürünlerinden de kesinlikle uzak durmalısınız.
  • Saç düzleştirme uygulamalarını her istediğinizde yaptırmamalısınız. Bu işlemler, saça zarar verdiği için, bir yılda en fazla üç kere yaptırılmalıdır.


 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.