banner913
banner932
banner1012

Adım adım cinsiyetsiz stilin kodları

banner1020

Moda dünyasındaki en radikal trendler arasında yer alan cinsiyetsiz stil son dönemlerin popüler akımları arasında yer alıyor.

banner974
Adım adım cinsiyetsiz stilin kodları

banner971

Moda dünyasındaki en yeni trendler arasına girmeyi başaran cinsiyetsizlik akımı, erkek veya kadın kavramlarının yerine cinsiyetsiz bir yaklaşım trendini benimseyenlerin yeni gözdesi. Stil olarak herhangi bir cinsiyet kavramını öne çıkarmayan tasarımları ile defilelerde ilgi odağı olan tasarımcılar son dönemlerin en radikal akımlarından birine imza atıyor.

İki cins arasındaki sınırlar ortadan kalkıyor

Cinsiyetsiz stilde kadın ve erkek giyim arasındaki sınırlar olabildiğince belirsiz bir hal alıyor. Herhangi bir kategoride yer almayı reddeden bu akım, önceki zamanların üniseks bakış açısının evrim geçirmiş hali de denebilir.

Moda parçalarında cinsiyetler üstü bir tarz benimseyen tasarımcıların moda arenasında yer alması ve her iki cinsin de rahatlıkla giyebileceği tasarımlar üretmesi moda algısının da değişmesine yol açtı. Cinsiyetsiz stilin kodları arasında akışkan yapıda tasarımlar, net çizgilerle vücut hatlarının belirlenmesi yerine daha doğal ve esnek yapıda tasarım parçalarının öne çıktığı görülebilir.

Her iki cinsin de rahatlıkla giyebileceği tarzda olan bu tasarım anlayışında renklerin sadece feminen ve maskülen algılanması da yok oluyor. Bu akımda renkler siyah, beyaz, bej, asker yeşili, toprak tonları ve mavinin tonları gibi doğal renklerde kendini gösteriyor.

Erkeklerin son yıllarda stillerinde pembe ve mor renklerini kullanmaya yönelmesi, kadınların ise asker yeşili bomber ceket ve parkalardan vazgeçememesi cinsiyetsizlik stilinin ilk adımının sokak modasına yansıyan küçük bir kısmı olarak yorumlanabilir.

Yeni akımın stil kodları

Bol ve rahat kesimli kıyafetlerin gözde olması ve kalıpların giderek vücut hatlarını ortaya çıkarmak yerine daha çok kapladığı bu trende spor markaları da kayıtsız kalmadı ve cinsiyetsiz tasarımlarını gözler önüne sermeye başladı. Rahatlık ve konfor kavramlarının da yeni stilin kodlarına yansıması ile birlikte oversize sweatshirt'ler, bol kesimli jean pantolonlar, parkalar, bomber ceketler ve bol kesimli beyaz tişörtler her iki cinsin de ana akım moda anlayışında benimsediği stil parçaları olmaya başladı.

Cinsiyetsiz moda kavramının altında yatan en büyük amaç, cinsiyetleri homojen bir yapı haline getirmek yerine cinsiyetler arasındaki sınırları tamamen ortadan kaldırmak. Özellikle son dönemlerde moda tercihleri konusunda sıkışmış hissedenlerin bu yeni akımla çok daha özgür ve bireysel hissedebilecekleri kesin.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.