banner913
banner932
banner1012

MHK Time Out alsın!


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 04 Mart 2018, 23:22

Ligin keskin dönemecine girdiğimiz malum! Bu virajda hakemlerimizin gösterdiği performanslar da ortada! Gerçekleşen üzücü ve tehlikeli gelişmeler gözler önünde.

O zaman ne yapmak gerek? Time Out alıp yanlışlıklarımızı düzeltmek gerek!

Atmış yıldır bu işin içerisinde olan bir kişi olarak durumu vahim görmekteyim. Önerim, MHK’nin (Merkez Hakem Kurulu) basketbol sporunda var olan Time Out uygulamasını yürürlüğe koyarak hakemleri dinlenmeye almaları, onları psikolojik ortamdan geçirmeleridir. Bu arada kendileri de öz eleştiri yapıp kendilerine de çeki düzen vermiş olurlar…

Haftalardır süregelen yanlış davranışları, teknik hataları tekrarlamak istemiyorum ama dün izlediğim Merit Alsancak Yeşilova – Yenicami müsabakası sonrasında “DİNLENDİRMENİN” kaçınılmaz olduğu görüşündeyim.

Yorum farklılıklarına bir şey söylemek istemiyorum ama top çizgilerin dışına çıktıktan sonra oyunun otomatikman durduğunu, hakemin teknik karar verme yetkisinin olmadığını bilmiyorsa bir hakem, bu mesleği icra etmemelidir. Hele topunun taç çizgisini geçtiğini yardımcı hakem (Ferhat Tuna) hakemine işaret ettikten sonra teknik bir karar (Faul) üretiliyorsa, iki kez daha düşünmek gerekir diye düşünüyorum.

İşte dünkü Merit Alsancak Yeşilova – Yenicami karşılaşmasında bu yaşandı. Yardımcı hakemin, topun çizgileri terk ettiğini gördükten sonra bayrak kaldırmasına rağmen faul kararı üreten müsabaka hakemini (Osman Özpaşa) uyarmayan onu yanlışından döndürmeyen Ferhat Tuna da en az müsabaka hakemi kadar kusurludur.

Lua-Lua’ya gösterilen ikinci sarı kart teknik olarak doğru olabilir ama usta hakemler, böylesi pozisyonlarda düdük çalıp oyunu kesmezler. Senin hatan yüzünden mağdur olmuş futbolcunun haklı reaksiyonunu da maruz görürler.

Sonuç olarak futbolumuz, hakemlik açısından iyiye gitmiyor. Hatalar sonrasında ciddi olaylar yaşanıyor. Tedbir alınması, hatalardan dönülmesi, hakemler arasında “ayırımcılık” yapılmaması gibi yanlışlardan dönülmesi gerekir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.