banner913
banner932
banner1012

Memur Sendikası’ndaki Harcamalar


Ümit BAHŞİ

Ümit BAHŞİ

Okunma 19 Şubat 2018, 11:45

Memur Sendikası’ndaki Harcamalar

Kağan Mındıkoğlu’nun başkan olmasıyla beraber üyelerini artırarak büyüyen Memur-Sen geçicilerin kadrolanmasıyla ilgili yapmış olduğu yasa tasarısı ve girişimlerden dolayı her yıl üyelerini artırarak büyümüştür. Buraya kadar her şey güzel. Fakat son altı aylık sürede ciddi bir huzursuzluk hissedilmekte, ancak saklanmaktadır. Çalışan iki sekreter işinden çıkartılmış, yönetim kurulu üyeleri arasında görüş ayrılıkları ve bir takım olaylar olmuş, harcamalar almış başını gidiyor, çekler havada uçuşuyor...

Bu kadar çek yaprağının kullanılıp nakite çevrilmesi insanın aklına başka şeyler getiriyor. Yıl 1990’ların başı; şöyle bir örnek vermek isterim: Dört arkadaş DP’nin hükumete ortak olmasıyla beraber Güzelyurt’da işe alınan dört genç devlet işine girdikleri için kendilerine maaş aldıkları bankadan çek yaprakları verilir. Akşam üzeri buluştukları mekanda birbirlerine çek keserek ceplerine nakit girmesini sağlamışlardır. Böylelikle hem ceplerinde nakit, hem de çek hesaplarında eksiye düşüşler başlamıştır.

Yıllar yılları kovaladı, iki yıl sonra tablo şu şekildeydi: Bu kez aynı arkadaşlar birbirlerine kefil olarak tüketici kredisiyle eksilerini kapatmaya çalıştırlar, ancak nafile o parayla ne çek hesapları kapandı, ne de borçlar ödendi... Her şey haya huya gitti. Kefilliklerinden dolayı dostlukları bozuldu ve olay mahkemeye gitti.

Bu örnekte olduğu gibi Memur-Sen yönetiminin de birbirlerine çek kesmelerinin sonucu bu dört arkadaş gibi olacağa benziyor. İddia şu ki, bütün kişisel harcamaların kesilen çeklerle sendikaya mal edilmesidir. Başkanla bir telefon görüşmesi yaptım. Kendisine elimdeki belgelerle ilgili bir açıklama yapıp yapmayacağını sorduğumda kendisinin genel kurulunu yaptığını ve denetlendiğini söylemiştir. Ancak elimde olan belgeler bu kadar çok çek kesilmesinin sıkıntılara neden olacağının habercisidir.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.