banner913
banner932
banner1012

Makedonya’dan gaz’a


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 28 Şubat 2018, 11:16

Makedonya’da KKTC’nin BM nezdinde tanınması için bir imza kampanyası başlatıldı. Bu imza kampanyasını, Makedonya Cumhuriyeti’nin Dışişleri Bakanlığı’nın (Ministry of Foreign Affairs of United Macedonia) başlattığı haberi bizim medyada da yer aldı. Ancak, websitesine girildiği zaman, imza kampanyasının Makedonya Dışişleri Bakanlığı tarafından başlatılmadığı ortaya çıktı. Her neyse... İmza kampanyasını kim başlattıysa başlatsın. Önemli olan, sanırım ilk kez bir yabancı ülkede KKTC’nin tanınması için bir imza kampanyasının başlatılmış olması. İlk iki günde imza sayısı 2000’i geçti. Bugün ise bu rakamın epeyce daha fazla olduğu ortada. KKTC’deki büyük çoğunluğun da bu imza kampanyasına katılması bekleniyor. Bu yeni gelişmeyi değerlendirirken imza kampanyasını kimlerin başlattığı önemli değil. Önemli olan, bu imza kampanyasının yabancı bir ülkede başlatılmış olması... Bizim medya bu imza kampanyasına pek ilgi göstermedi. Halbuki, halka bu konuda bilgi vermek medyanın görevi... Halkın bu imza kampanyasından haberi yoksa, nereye, nasıl imza verileceği duyurulmazsa, bu imza kampanyasının güçlü bir biçimde devam etmesi zorlaşır. Bakalım, gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz. Ancak, KKTC’nin  tanınmasına ilişkin her türlü girişimi desteklemek gerekir.

Şimdi, bu imza kampanyasının üzerine koya koya güçlenmesini sağlamak gerekir.  İmzaların çoğalması için herkes elinden geleni yaparsa, o zaman bu imza kampanyası da bir anlam kazanır. Bu arada Makedonya ile KKTC arasında sıcak ve yakın ilişkilerin başlatılması konunun gündemde kalmasına yardımcı olacaktır. İki devletin yetkililerinin birbirlerini ziyaretleri, konunun daha da önem kazanmasına yardımcı olacaktır. Örneğin, Makedonya’da KKTC Temsilciği’nin açılması da önemli bir adım olabilir. Bizim medyanın konuyu işlemesi ve gündemde tutması lazım. En azından imza kampanyasında rakamın bugün kaça ulaştığını  duyurmak gibi... Bu imza kampanyasına katılmak isteyenler şu linki kullanabilir.  https://www.change.org / p / macedonia-to recognize-northern-cyprus-independence-in un?

Gelelim gaz meselesine: Emellerine ulaşmak için yarın Rumlar, “Bizimle federal çözüm için anlaşsın. O zaman Kıbrıs Türk Toplumu da haklarını alsın.” gibi bir teklifle karşımıza çıkabilirler.. KKTC’nin bu ve benzeri teklifleri bir kenara itip hedefinden şaşmaması gerekir. Rumun amacı belli: KKTC’yi ortadan kaldırmak ve “Türk toplumunu” federal bir çözüm ile Kıbrıs Cumhuriyeti içinde bir azınlık toplumuna dönüştürmek... Bu, çok açık ve çok net bir biçimde ortada. Bu arada KKTC Dışişleri Bakanı Sn. Kudret Özersay’ın İtalya ziyaretini İtalya Dışişleri Bakanlığı yalanlamış. Bu da ilginç bir haber. Sn. Özersay İtalya’ya gitmiş, gelmiş. Bu gerçek nasıl yalanlanır? Bilinmez... Gaz meselesi iki devlet arasında görüşülmelidir. “Türk tarafının”  hakları değil, KKTC Devletinin hakları görüşülmelidir. Unutulmamalı ki hiçbir şey 35 yıllık KKTC bağımsız, egemen devletinin yaşaması, devamı ve tanınmasından daha önemli olamaz. KKTC’nin tanınmasını sürekli gündemde tutmak gerekir... 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.