banner913
banner932
banner1012

Madalya böyle dağıtılmaz!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 31 Temmuz 2018, 11:41

Madalya böyle dağıtılmaz!

Madalyalar konusunda yazmamak için kendimle epeyce mücadele ettim.

Şu an bile yazıp yazmamak konusunda tereddütler içindeyim!

Milli mücadele madalyalarının bu yöntemlerle dağıtılmasına rıza gösterdikleri, ses çıkarmadıkları için öncelikli olarak muharip dernekler hatalıdır, suçludur!

Var olan hükümetin başını çekenlerin milli mücadeleye bakış açıları ortada. Geçmiş dönemlerde CTP nin her hükümete gelişiyle gündemden madalyalar konusunun nasıl düşürüldüğünü anımsayın!

İaşe dağıtırmışçasına madalya dağıtımını mahalli muharip derneklere devreden hükümetin bu tavrı birçok muharip derneği “iş yapar” pozisyona getirdiği için maalesef bu yöntemlere ses çıkarılmamış, devletin beratıyla verilen madalyaların ciddiyeti ve de kutsiyeti ayaklar altına alınmıştır!

Sadece Erenköy Mücahitleri için değil, canı pahasına bu vatan toprakları için mücadele veren her ferdin bu saygınlığı beklemesi hakkıdır.

                                            *****************

Raflardaki domates rezilliği!

Ülkemizde,  domates, soğan, patates olmak üzere temel olarak düşünebileceğimiz tüketim maddelerinin tarihte görülmemiş seviyelerdeki satışı devam ediyor!

Başta Tarım Bakanı olmak üzere ilgili devlet birimlerinin bu gelişmelere duyarsız duruşu her geçen gün halk kitleleri tarafından öfke ile karşılanıyor.

Bu gelişmelere nazire yaparcasına geçtiğimiz günlerde Çamlıbel de Domates Festivalinin yedincisi yapıldı.

Olağan bir gelişme, Babutsası olan Babutsa festivalini, Enginar üreten bölgeler Enginar Festivalini, narenciyeci Portakal Festivalini, gonnarası olan Gonnara festivalini yapacak.

Ancak şu günlerde üzerinde oyunlar oynanmakta olan domatesin,  festivalinde çıkıp ta kaliteli ürün yetiştirilmesi hususunda üzerinde şu günlerde bolca tartışılan ve ancak hayvan yemi olarak kullanılabilecek kalitedeki domatesleri raflarda kilosunu yedi-sekiz liradan  halkın önüne çıkarılmasına göz yumanların ahkam kesmesi kabul edilebilecek bir durum değildir.

Dikkat buyurun “gerekli kontroller yapılmaktaymış”.

Öyle anlaşılıyor ki çarşıda pazarda vatandaşın almak mecburiyetinde kaldığı  domateslerin kalitesinden haberleri bile yok!

Sadece işin şov tarafıyla ilgileniliyor!

Eminim Çamlıbel Domastes festivalinde raflara konan, sayın Bakanların önüne çıkarılan domatesler ülkenin en kaliteli domatesleriydi!

Bir de marketlerdeki rezilliği görseler!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.