banner913
banner932
banner1012

Ligin ilk çeyreği…


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 24 Ekim 2018, 21:14

K-Pet Süper Ligimiz’in 1’nci çeyreklik (5 maçlık) bölümünü geçen gün, hafta arası oynanan Gençlik Gücü – Yenicami müsabakasıyla tamamladık. Puan cetveline yansıyan görüntüye baktığımızda gideceğimiz köyün minareleri görünmese de yansımaya başladı!

Ligin sonu ile ilgili olarak kesin yargıya varmak olanaksız olmakla birlikte gördüğümüz odur ki lig, bu yıl erken kopacak. Sezon başında sıkça vurguladığım gibi lig, ‘alttakiler-üstekiler’ diye ikiye bölünecektir. Otomatik küme düşecekler ise çok erken bir zamanda belirlenmiş olacaktır. Pek tabii bu keşfetmek için çok bilgili (alemi cihan) olmaya gerek yok.

Böylesi küçük ülkede bu ekonomik koşullarda bulunan bir yerde 16 takımlı lig yaparsanız, sonuç kaçınılmazdır. Onun içindir ki bizden çok daha büyük ülkelerde bile “Küçük Ülke” gerçeğinden hareketle az takımlı lig formülü uygulanır. Ligi uzatmak için de çift devreli Play-Off sistemi uygulanır! Güney komşumuzda olduğu gibi! Düşünebilir misiniz, onlar 12, biz ise 16 takımlı lig uyguluyoruz!

Bu konuda fazla bir şey söylemek istemiyor olsam da “böyle baş böyle tıraş” demekten geri duramıyorum. Bu düzen böyle sürdüğü sürece durum aynen devam edecektir; Böyle biline. Ligin 5’nci haftasında lider ile küme düşme hattında bulunan takımlar arasında 13 puan fark olurda lig tamamlandığında bu fark, lig sonunda ne olur siz tasavvur ediniz!

Ligin 5’nci haftası bol gollü geçti. Bu sevindirici olmakla birlikte, bunun nedeni, yağmurların aniden bastırmasıdır. Bu atmosferde futbolcuların dengelerini kaybetmesi normal, fizyolojik bir vakadır.

Ancak şu da bir gerçek ki Yenicami, yanlışlarından arındı. Orta sahasına top sürebilen Zihni Temelci’yi yerleştirerek 2’bci bölgeye ‘akıl’ yerleştirdi. Mehmet Altın’ı, John Ebuka ile birlikte oynatarak hücuma dinamizm kattı. Üçlü savunma sistemini terk, 2’nci bölgeyi uzun toplarla aşma düşüncesinden vazgeçmeleri onlar adına büyük kazanç oldu.

Yenicami’nin şampiyonluktaki en büyük rakibi Mağusa Türk Gücü ise hala büyüklük kompleksi içerisinde! Rakipleri analiz etmeden oynama yanlışına içerisindeler. Futbolcuların yetenekleri bir şey söylemek istemiyorum ama teknik direktörlerine uyarmak istiyorum. Sorunlara müdahale etmeyi beceremiyor. Takımı yavaş futbol oynatarak rakibin önlem almasına olanak tanımaktadır…

 Gönyeli futbolcuları ile teknik adamlarını yürekten kutlamak istiyorum. Modern futbol yanında akılcı taktik uygulamasının örneklerini sundular bizlere. Tebrikler Perçinci Hocam.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.