banner913
banner932
banner1012

YDÜ’nün dört bir yanında sergi açılıyor

banner1020

Kazakistanlı ressamların eserlerinden oluşan Kazakistan Sanatçıları Resim Sergisi ile 10’uncu Akademiada Heykel Sergisi’nin açılışı YDÜ’de gerçekleştirildi

banner974
YDÜ’nün dört bir yanında sergi açılıyor

banner971

Kazakistanlı 5 ressamın Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı ve 30 eserden oluşan “Kazakistan Sanatçıları Resim Sergisi” Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar tarafından dün Yakın Doğu Üniversitesi’nde açıldı.

YDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sergi Salonu’nda yer alan serginin açılışında Kıbrıs Türk Milli Tarih Müzesi Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, Kazakistan Sanatçıları adına Zhenis Nurlybayev ile Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar birer konuşma yaptı.

Kıbrıs Türk Milli Tarih Müzesi Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, 1988 yılında temelleri atılan Yakın Doğu Üniversitesi olarak önemli bir misyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Özkul, “Bulunduğumuz coğrafyada her zaman ilkelerin ve başarının arkasında olduk. Bu başarıyı sağlarken ülkemize ve topluma nasıl hizmet ederiz sorusunun peşinde koştuk. Bunları yaparken misyonumuz kökleşmek oldu. Bu adada köklerimize sahip çıkarak, adamızın temellerinin ne kadar derinlere gittiğini göstermek için bilim alanında çeşitli başarılara imza attık. Sanatın da önemli olduğunu vurgulamak için sanat alanında da adımlar atarak müzeler hayata geçirdik” dedi.

Tarihsel süreçte sanatseverlerin kendilerini ilk çağlardan itibaren ifade etmeye başladığını anlatan Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, sanatın kardeşlik ve barışın mihenk taşı olarak kabul edildiğini, Yakın Doğu Üniversitesi’nin toplumun öncü mihenk taşının bayrağını taşımak istediğini sözlerine ekledi.

Kazakistan Sanatçıları adına konuşan Zhenis Nurlybayev de, Kazak sanatçı Sembimgali Smagulov sayesinde Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi ve Kurucu Rektör Dr. Suat İrfan Günsel’i tanıdıklarını söyleyerek burada sergi açmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Nurlybayev, “Kazakistan sanatçıları olarak Kuzey Kıbrıs’a Kazakistan halkının ruhunu ve sanatımızdan küçük bir parçayı bırakmak istedik. Misafirperverliğiniz sayesinde, yerel manzaraları, tarihi mimarileri, ülkenizin ihtişamını ve güzelliğini görme fırsatımız oldu. Bu güzellikler bize ilham verdi. Burada çalışmak ve Kıbrıs Modern Sanat Müzesi projesine katkı koyma fırsatı bulduğumuz için sonsuz saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

ERSİN TATAR: “YDÜ’NÜN KUZEY KIBRIS’IN TANITILMASINA DA VESİLE OLAN SANATA VERDİĞİ ÖZVERİYİ KUTLUYORUM”

Yakın Doğu Üniversitesi’nde sık sık sanatsal faaliyetler bulunduğunu aktaran Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar da, Yakın Doğu Üniversitesi’nin girişimleri ile kültürel hafızamızı ve eskiyi yenilere taşıyarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılmasının sağlandığını söyledi.

Bu etkinliklerle kültürel bağlarımızın akraba toplulukları ile yakınlaştırıldığını ifade eden Tatar, Türkî Cumhuriyetler ile olumlu ilişkilerin kurulmasına ve geliştirilmesine vesile olduğunu belirtti. 

Konuşmaların ardından Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar tarafından 5 Kazakistanlı ressama “Teşekkür Belgesi” takdim edildi. Daha sonra sergi kurdelesi kesilerek serginin açılışı gerçekleştirildi. Kültürel temaların modern bir tarzla sergide yansıtıldığı sergi, 20 Mayıs 2019 tarihine kadar hafta içi 08.00-16.00 saatleri arasında Sağlık Bilimleri Fakültesi Sergi Salonu’nda izlenebilecek.

YDÜ “10. AKADEMİADA HEYKEL SERGİSİ” DE AÇILDI

Öte yandan YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin etkinlikleri kapsamında düzenlenen 10. AKADEMİADA Sanat Akademisi’ne katılan sanatçıların, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı eserlerin sergileneceği “10. Akademiada Heykel Sergisi”nin açılışı önceki gün Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından yapıldı.

14 heykel sanatçısı tarafından yapılan heykellerin sergilendiği ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonu’nda yer alan serginin açılış konuşmasını yapan Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, seçkin bir sergide olunduğunu dile getirerek, birliktelik, çalıştay ve sergi sürecinin Kıbrıs’ın sanat kavrayışı ve bu kavrayışın heykel ve diğer sanat alanında yeni ivmelere ufuk açacağı Akademiada buluşması ve üstün nitelikli serginin kıvancını yaşadıklarını söyledi.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin oluşumundan uluslararası dinamiklere erişmenin en önemli iftihar öykülerinden olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hassan, “Ulus ötesini kavramak ve onu Kıbrıs Türk halkının bilinç ve birikimleri ile bütünleştirmek Yakın Doğu Üniversitesinin başlıca gayesi olmuştur. Günsel ailesinin öncülüğünde konulan hedefler beşeri sıçramalara ulaştı. En önemli nokta Günsel ilkelerinin hayata geçirilmesidir” dedi.

PROF. DR. AYGENÇ: “KUZEY KIBRIS’TA İLK KEZ HEYKEL SERGİSİ DÜZENLEMENİN HEYECANI İÇERİSİNDEYİZ”

Kuzey Kıbrıs’ta ilk kez heykel sergisi açılmasının heyecanı içersinde olduğunu dile getiren Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Aygenç de, Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi olarak Uluslararası Akademiada 10 Sanat Akademisini gerçekleştirmenin ve başarıyla sonlandırmanın mutluluğu yaşadıklarını söyledi.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin eğitimde, bilimde, teknolojide, sanatta ve kültürde gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirecekleri ile ülkenin geleceğini tasarlamada yadsınamaz öncü bir görevi yerine getirdiğini belirten Prof. Dr. Aygenç atılan her adımın suya atılan taşın bıraktığı dalgalar gibi büyüdüğünü ve bundan gurur duyduklarını kaydetti.

ATAOĞLU: “ÜLKENİN TANITILMASINDA BÜYÜK ÖNEM TAŞIYAN SANATSAL ETKİNLİKLERİN YAPILDIĞI YDÜ’DE OLMAK MUTLULUK VERİCİ”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, Yakın Doğu Ailesinin değer verdiği sanatçıların eserlerinin sergilenmesinde yer alan Yakın Doğu Üniversitesi içerisindeki alanlara bakıldığında bir ayrıcalık ve farkındalık görüldüğünü söyledi.

Ataoğlu, “Ülkemizin tanıtılması ile ilgili yapılan bu etkinliklerin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Barışın simgelendiği, ambargoların kaldırıldığı bütün bu olanaklara ev sahipliği yapan Yakın Doğu ailesine teşekkür ediyorum. Sanatçıların eserlerine şahitlik yapmaktan mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sergiye katkı koyan sanatçılara Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından teşekkür belgesi takdim edilerek, sergi kurdelesi kesildi. Bu yıl için çalışma alanı “Heykel” sanat dalı olan sergi, hafta içi 08-17.00 saatleri arasında 23 Mayıs 2019 tarihine kadar Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonu’nda izlenebilecek.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.