banner913
banner932
banner1012

YDÜ’de bu kez Türkiye Baskı Resim Sanatçıları Sergisi var

banner1020

Türkiye’den gelen 7 akademisyenin 60 eserinden oluşan Türkiye Baskı Resim Sanatçıları Sergisi, 26 Mart Salı günü Turizm Bakanı Ataoğlu tarafından YDÜ Tıp Fakültesi’nde açılıyor

banner974
YDÜ’de bu kez Türkiye Baskı Resim Sanatçıları Sergisi var

banner971

Türkiye’den genç kuşak baskı resim sanatçı ve akademisyenlerinden oluşan 7 sanatçının Kıbrıs Modern sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı ve 60 eserden oluşan “Türkiye Baskı Resim Sanatçıları Sergisi”, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından açılacak.

Çağdaş Türk resim sanatının önemli dallarından olan Özgün Baskı Resim sanatının en iyi örneklerinden bir seçkinin sergileneceği “Türkiye Baskı Resim Sanatçıları Sergisi”, 26 Mart 2019 Salı günü, saat 09.00’da Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Sergi Salonu’nda  ziyarete açılacak.

Metal gravür, serigrafi, yüksek baskı teknikleri kullanılarak üretilen eserlerin sergileneceği sergi, hafta içi  10.00-12.00 saatleri arasında 9 Nisan 2019 tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Her bir çalışmanın özgün olarak tasarlandığı baskı resimleri sergisinde eserleri yer alan sanatçılar; Murat Aslan, Büşra Göksu, Ali Kurşun, Elif Sena Çelik, Orhan Mert, Hatice Çevik, Samet Kapoğlu’nun ülkemizde düzenlediği Baskı Resim Sanatçı Çalıştayı sonucunda hazırladığı eserler Kıbrıs Modern Sanat Müzesi envanterine katılacak.

BASKI RESİM NEDİR?

Özgün baskı resim, bir sanatçının kendisi tarafından, kendi kontrolü altında, çeşitli özgün baskı tekniklerinden herhangi biri ya da birkaçı ile yaptığı, limitli numaraladığı, baskıdan sonra bizzat kendisinin imza attığı ve baskı sonrasında da kalıpları bir daha baskı tekrarı yapılmamak üzere imha edilen orijinal bir sanat eseridir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.