banner913
banner932
banner1012

Vounus eserleri Girne’de sergileniyor

banner1020

Vounous Uluslararası Pişmiş Toprak Sergisi, Girne’de açıldı

banner974
Vounus eserleri Girne’de sergileniyor

banner971

Vounous Uluslararası Pişmiş Toprak Sergisi, Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde açıldı. 

Proje koordinatörlüğü Rauf Ersenal tarafından yapılan ve Çatalköy Belediyesi tarafından düzenlenen Vounous Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu sergisi, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu’nun katılımıyla geçtiğimiz gün açıldı. 
Vounous Uluslararası Pişmiş Toprak Sergisi, 12 Mart’a kadar halkın ziyaretine açık olacak.
Proje koordinatörü Rauf Ersenal,1930’lu yıllarda yapılan kazılarla milattan 5 bin yıl önceye dayanan Vounous bölgesinin ortaya çıktığını söyledi. 
Rauf Ersenal, bölge insanının seramik yoluyla geleceğe mesaj yolladığını belirterek, eserlerin yurt dışına götürüldüğünü ifade etti. Ersenal, eserlerin replikalarını yapıp, bu kültürü tanıtmak ve yaşatmak istediklerini kaydetti.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise, yurt dışındaki eserlerin replikaları yapılarak geçmişin canlandırıldığını ve dönemin yaşantısı ile kültürünün aktarıldığını söyledi. 

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.