banner913
banner932
banner1012

Şairler onurlandırıldı

banner1020

Ali Nesim Edebiyat Ödülleri, törenle sahiplerini buldu

banner974
Şairler onurlandırıldı

banner971

Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Ali Nesim Edebiyat Ödülleri, törenle sahiplerini buldu.

Lefkoşa’da Hidden Garden’da düzenlenen törende merhum yazar-öykücü ve araştırmacı Bener Hakkı Hakeri “Onur Ödülü”ne, Mehmet Ertuğ “Kültürel Değerleri Koruma Ödülü”ne, Araştırmacı Yazar Ulvi Keser “Araştırma Ödülü”ne, Yazar Özben Aksoy “Öykü-Roman Ödülü”ne, Araştırmacı yazar Servet Sami Dedeçay da “Vefa Ödülü”ne layık görüldü.

Kıbrıs Türkünün ilk kadın şairlerinden Emine Hazım Remzi “Şiir Ödülü”ne layık görülürken, gecede ayrıca  araştırmacı-yazar Eralp Adanır’ın Bener Hakkı Hakeri üzerine yazmış olduğu, Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Yayını, “Bener Hakkı Hakeri ile Öyküsel-Tarihsel-Yazınsal Yolculuk" başlıklı kitabın tanıtımı yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ali Nesim’in oğlu Tayfun Nesimoğlu, hem babasının anılması hem de topluma katkı yapan, üreten yazar ve şairleri onurlandırmak adına gecenin önemine işaret etti ve ilk günden beri desteğini esirgemeyen Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı Şevket Öznur’a, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ye teşekkür etti.

Hayatta olmayan tüm yazar ve şairlere Allah’tan rahmet dileyen Nesimoğlu, genç yazarlar için “teşvik Ödülü”nü önümüzdeki yıldan itibaren vermeye başlayacaklarını da dile getirdi.

Ali Nesim’den bayrağı devralıp ileriye taşıdıklarını söyleyen Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı Doç. Dr. Şevket Öznur da, Birliğe maddi-manevi desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Akıncı’ya teşekkür etti.

Zeytinlik Festivali’ni başlatanların Ali Nesim’le birlikte Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü olduğunu söyleyen Öznur, festivalde yazar ve şairler buluşması gerçekleştirildiğini, her yıl Başkan Güngördü ile 21 Mart şiir gününde etkinlikler yaptıklarını ve genç öğrencilere Zeytinlik’te şiir günü düzenlediklerini belirtti.

Öznur, Meclis Eski Başkanı Sibel Siber’in de 4 yıl boyunca ödüllerin dağıtılmaya başladığından bu yana Birliğin yanında olduğunu kaydederek, Kıbrıs ağzının ülkede konuşulması ve ülkede Kıbrıs ağzıyla eserler üretilmesini, gecede ödül alan veya almayan, hayatta veya hayata veda etmiş şair ve yazarlara borçlu olduklarını belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.