banner913
banner932
banner1012

Rodin sergisine okullardan yoğun ilgi

banner1020

Her gün yüzlerce sanatseverin ziyaret ettiği sergide, okullardan özel gezi düzenleyerek Rodin’in eserlerini görme fırsatı bulan öğrenciler, sanatçının üslubuve eserlerin tarihsel dönemleri hakkında bilgi alıyor

banner974
Rodin sergisine okullardan yoğun ilgi

banner971

Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi(ARUCAD)’nin kuruluşunu taçlandırmak adına üniversitenin kurucusu Erbil Arkın’ın orijinalkoleksiyonundan oluşan 34 parçalık Auguste Rodin(1840-1917) ve arkadaşlarının eserlerinin yer aldığı“RODIN His Lover & His Friends” adını taşıyanheykel sergisineokullar yoğun ilgi gösterdi.

Her gün yüzlerce sanatseverin ziyaret ettiği sergide, okullardan özel gezi düzenleyerek Rodin’in eserlerini görme fırsatı bulan öğrenciler, sanatçının üslubuve eserlerin tarihsel dönemleri hakkında bilgi aldı. 

Düşünen Adam yapıtıyla tanınan Fransız heykeltıraş Auguste Rodin, modern çağın en önemli öncüleri arasında gösterilen bir sanatçı.Heykel sanatını bir dünya ustasının eserleri aracılığıyla geniş kitlelere tanıtmayı amaçlayan ARUCAD’ın sergilediği 34 parçalık özel koleksiyonda, ünlü sanatçının Tunç Çağı, Öpüşme, Havva ve Meditasyon gibi eserleri yer alıyor.

Modern sanatın öncülerinden Rodin ve arkadaşlarının eserlerinin izleyicilerle buluştuğu sergi, sanata ve sanat eğitimine verilen önemin derecesini tescil etmek adına büyük önem taşıyor. Bu düzeyde ve bu çapta bir sergi Kıbrıs’ta ilk kez gerçekleştiriliyor. Heykelin büyük ustası Auguste Rodin’in ölümünün 100.yılı anısına düzenlenen sergi, 17 Kasım’a kadar hafta içi ve hafta sonu 9.00 – 21.00 saatleri arasında ARUCAD eğitim merkezinde ziyaret edilebilir. 

ARKIN UNIVERSITY of CREATIVE ARTS and DESIGN(ARUCAD) HAKKINDA

ARUCAD, 2017 yılında Kuzey Kıbrıs’ta kurulmuş sanat-tasarım-iletişim alanlarını bir arada bulunduran sanat odaklı tematik bir üniversitedir. ARUCAD sanat ve tasarım alanında bölgede lider bir eğitim kurumu olmayı amaçlamaktadır. Üniversitemiz, Kıbrıs adasında yer alan tek sanat odaklı bir tematik üniversite olmaktan öte, eğitimin yanında üretime de önem veren ve bu konuda altyapısını eksiksiz tamamlamayı kendine ödev bilmektedir. Sanat merkezleriyle, üretim atölyeleriyle toplumla akademiyi buluşturmayı amaçlayan ARUCAD, etkinliklerin yanında üretime de önem verirken aynı zamanda kendi bünyesinde oluşturacağı sürekli eğitim merkeziyle de topluma sanat, tasarım ve iletişim alanlarında bilgilenme ve deneyim kazanma imkânları sunacaktır.  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.