banner913
banner932
banner1012

Rodin sergisi yoğun ilgi nedeniyle 2 Aralık’a kadar uzatıldı

banner1020

Erbil Arkın’ın orijinal koleksiyonundan oluşan 34 parçalık Auguste Rodin(1840-1917) ve yakın çevresinin eserlerinin yer aldığı“RODIN His Lover & His Friends” adını taşıyanheykel sergisi, sanatseverlerin yoğun ilgisi nedeniyle 2 Aralık’a kadar uzatıldığı bildirildi

banner974
Rodin sergisi yoğun ilgi nedeniyle 2 Aralık’a kadar uzatıldı

banner971

Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi(ARUCAD)’nin kuruluşunu taçlandırmak adına üniversitenin kurucusu Erbil Arkın’ın orijinal koleksiyonundan oluşan 34 parçalık Auguste Rodin(1840-1917) ve yakın çevresinin eserlerinin yer aldığı“RODIN His Lover & His Friends” adını taşıyanheykel sergisi, sanatseverlerin yoğun ilgisi nedeniyle 2 Aralık’a kadar uzatıldı.

Ziyarete açıldığı 20 Ekim tarihinden bu yana her gün yüzlerce sanatseverin ve okulların ziyaret ettiği sergide; sanatçının Tunç Çağı, Öpüşme, Havva ve Meditasyon gibi eserleri yer alıyor.           

Heykelin büyük ustası Auguste Rodin’in ölümünün 100.yılı anısına düzenlenen sergi, hafta içi ve hafta sonu 9.00 – 18.00 saatleri arasında ARUCAD eğitim merkezinde ziyarete açık olacak.

AUGUSTE RODIN HAKKINDA

François-Auguste-René Rodin, başarılı bir çocuktu, La Petite École (Küçük Okul) adında özel yetenekli çocukların kabul edildiği bir Desen ve Matematik Okulu’ndan gelen haber hayatını değiştirdi. Okula kabul edildi ve heykeli keşfetti. Resimle başladı her şey, desen becerisi gittikçe gelişiyordu. 1871’de Rose Beuret ile ilk sergilerini Belçika’da açtılar. Gerçek boyutlu bir insan bedeniydi yaptığı. Birkaç ay geçtikten sonra Tunç Çağı ismini koyduğu bronz heykelini yapmaya başladı. 1882’de ise Adem, Havva ve Düşünen Adam adlı heykelleri yaptığında herkes çok büyük bir heykeltıraş olduğunu kabul etmişti bile. Sanat çevreleri Auguste Rodin‘den bahsediyordu.

1884 senesinde Öpüşme’yi yaptı. O yılların büyük Fransız ressamlarından Claude Monet, ortak sergi açmayı teklif ettiğinde yıl 1889’du. 1889’da empresyonizmin öncülerinden Fransız ressam Claude Monet’yle birlikte sergi açtı. Ve bugün hala her yıl binlerce turistin ilgisini çeken, ünlü Düşünen Adam heykelin heykeli ilk kez 1904’te Londra’daki International Society’de, bronz versiyonu ise Salon de Paris’de sergilendi. Düşünen Adam 1906’da Panthéon’un önüne yerleştirildi. Bugün Düşünen Adam heykeli hala 1906’da yerleştirildiği Panthéon’un önünde duruyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.