banner913
banner932
banner1012

Randevuyla ziyaret edilebilen Dahi Salvador Dali'nin Müzesi

banner1020

Ünlü ressam Salvador Dali'nin doğup yaşadığı İspanya'nın Figueres kentinde bulunan 'Salvador Dali Müzesi', talep yoğunluğu nedeniyle her gün belirlenen sınırlı sayıdaki ziyaretçi tarafından gezilebiliyor

banner974
Randevuyla ziyaret edilebilen Dahi Salvador Dali'nin Müzesi

banner971

 

 . 

Sanatçının kendisi tarafından müzeye dönüştürülen yapı, aynı zamanda Salvador Dali'nin 14 yaşındayken ilk sergisini açtığı Belediye Tiyatro Binası. 

undefined

İspanya İç Savaşı sırasında ağır bombardıman sonucu harabeye dönen yapı, 1960 yılında Belediye Meclisi kararıyla ünlü ressama bağışlanmış. 

undefined

Dali de kendi kişisel tarihinde önemli yeri olan binayı restore edip düzenleyerek 1974 yılında kendi adını verdiği müze olarak hizmete sokmuş.

 

undefined

Müzede, sanatçının 4 binin üzerinde eseri bulunuyor ve bu rakam, müzenin Dali'nin en fazla eserini barındıran sanat kurumu olarak dünyaca ün yapmasını sağlamış durumda. 

undefined

Müzede, sanatçını sadece resimleri değil, kolaj, heykel ve mekanik eserleri de yer alıyor. 

undefined

Sanatçı, bu müzede sadece kendi eserlerini değil, koleksiyonunun önemli parçaları olan; El Greco, Marchel Duchamp, Antoni Pitxot gibi sanat tarihinin ünlü isimlerinin eserlerini de ziyaretçilerin izlenimine sunmuş. 

undefined

Ekim-Haziran arası Pazartesi günleri kapalı olan müze, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında ise haftanın yedi günü açık.

 

undefined

Müzenin kurallarından biri de sırt çantalarını girişteki vestiyere bırakma zorunluluğu. 

undefined

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.