banner913
banner932
banner1012

“Politika bizleri ayırıyor kültür sanat birleştiriyor”

banner1020

Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği’nin Bedesten’de yer alan fotoğraf sergisi açıldı. Cumhurbaşkanı Akıncı, kültür sanatın sınır tanımadığını, Kıbrıslı Türk ile Rum’u bu alanda birleştirdiğini vurguladı

banner974
“Politika bizleri ayırıyor  kültür sanat birleştiriyor”

banner971

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği’nin Bedesten’de yer alan 4. fotoğraf sergisini açtı.
Sergide Dernek üyesi 44 sanatçının toplam 88 eseri yer alıyor. Sergi, 5 Kasım’a dek mesai saatlerinde gezilebilecek.
Açılış sırasında fotoğraf sanatına yaptığı katkılar nedeniyle Nilgün Ortaş, Zerrin Erdilek, Kenan Hürdeniz, Mehmet Gökyiğit, Mustafa Evirgen, Tevfik Ulual ve Buket Özatay’a “FIAP” unvanı verildi.
Açılışta, KIFSAD Başkanı Mehmet B. Türkelman,  FIAP Medya İlişkileri Servisi Direktörü Hone E FIAP Nicos Karanidis, “Kıbrıs Fotoğraf Birliği” Başkanı Cristantinos Charalambous konuştu. 
Etkinlikte, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kültür Dairesi ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ne plaket takdim edildi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, yaptığı konuşmada, kültür sanatın sınır tanımadığını, Kıbrıslı Türk ile Rum’u bu alanda birleştirdiğini söyledi.
Bu gücün insan ve toplumları hangi köken, geçmişten gelirse gelsin birleştirdiğini ifade eden Akıncı, “politika bizleri ayırıyor ancak kültür sanat birleştiriyor” diyerek, Kıbrıslı Türk ve Rumların kültür sanatın bu birleştirici özelliğinden yararlanması gerektiğine işaret etti.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.