banner913
banner932
banner1012

Minik yüreklere umut ışığı

banner1020

Geliri ZAYDER’e bağışlanacak olan Ayşe Dilek Orhan'ın yeni kitabı "Hayat Dediğin Zaten Sanal -II-“ sokak çocukları ve muhtaç aileler için umut ışığı oldu

banner974
Minik yüreklere umut ışığı

banner971


Satış gelirinin tümü Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'ne (ZAYDER) bağışlanan, Ayşe Dilek Orhan'ın yeni kitabı "Hayat Dediğin Zaten Sanal -II-" kitabının tanıtım ve yardım etkinliği önceki akşam Lefkoşa Selimiye Meydanı'nda gerçekleştirildi.
Etkinlikte açılış konuşması yapan Ayşe Dilek Orhan, Hayat Dediğin Zaten Sanal kitap serisinin ikincisi olan "Hayat Dediğin Zaten Sanal -II-" için yıllar önce verdiği bir yeminin devam projelerinden biri olduğunu söyledi. Canını dişine katarak, her türlü istismara açık tehdit altında olan sokak çocukları ve muhtaç aileler için çalışan Rabia Özcömert başkanlığındaki ZAYDER’e teşekkür eden Orhan, “Ülkemizde bu şekilde yaşamak zorunda olan çocukların farkındalığını bende yaratan ve bu projeye destek verip büyük emeği geçen Barış Başel’e özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Orhan, “Yıllar önce ilk anne olduğumda, oğlumun gazını çıkarmak için bir aşağı, bir yukarı, sırtını ova ova yürürken, annem "dikişlerin acıyacak" diye arkamdan koşturuyor, anneannem ise annemin arkasından "çok yoruldun, biraz dinlen" diye koşturuyordu. O anı görünce birden zaman durdu benim için. Çocuk yuvası ve yurtlarındaki ana babasız çocuklar aklıma geldi. Bir bakıcı anne kaç çocuğa aynı anda bakabilir ki? Orada bebekler gazlar olduğunda, ağlaya ağlaya mı uyuyorlardı? Peki ya "şefkat"?  İşte ben, henüz çok taze anne iken yemin ettim. "İmkanım, sağlığım ve ömrüm elverdiğince o masum bebekler ve canım çocuklar için bir şeyler yapacaktım.” Yaptım da... Bugün de heyecan içinde, o güzelim evlatlar için bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ne mutlu bana ki, bu yolculukta yol arkadaşlarım, bugün burada olan ve olamayıp gönülleri bizimle olan iyilik gönüllüleri var ve çocuklar için katkıda bulunuyor” dedi.

Konuşmasının sonunda “Bugün ilk projede olduğu gibi yine iyilik kazandı, sizler bu kitapları alarak her türlü risk ve tehdit altında yaşayan çocuklarımıza umut ışığı oldunuz” diyen Orhan, “Bu süreçte sponsor olarak hiçbir masraftan kaçınmayan Sekiz Group’a, hiçbir ücret talep etmeden tasarım ve dizgileri üstlenen ACM’nin direktörleri Cem Kar ve Mine Çeliker’e, kitapların satışını gönüllü olarak üstlenen Sibel Tatar, Dilek Yavuz Yanık, Aylin Pelin Onar ve Tülay Umut’a, etkinliğin gerçekleşmesine katkı koyan Merit Lefkoşa ailesi ve Vakıflar İdaresi’ne, canlı yayın yaparak bu etkinliğin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan Kanal T ailesine teşekkür ediyorum” dedi.  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.