banner913
banner932
banner1012

Kitap Fuarı açıldı

banner1020

Lefkoşa’da Kızılbaş Kilisesi’ndeki fuar “İnatla Umutla Çoğalmak” temasıyla 15 Eylül’e kadar sürecek olan 30. Kitap Fuar dün akşam başladı

banner974
Kitap Fuarı açıldı

banner971

 Işık Kitabevi’nin düzenlediği 30. Kitap Fuarı, dün akşam başladı.

Lefkoşa’da Kızılbaş Kilisesi’ndeki fuar “İnatla Umutla Çoğalmak” temasıyla 15 Eylül’e kadar sürecek.

Kitapseverlerin buluştuğu açılışta, Işık Kitabevi sahibi Nahide Merlen ve fuarın düzenlenmesine katkıda bulunanlar konuşmalar yaptı.

Fuarda, “30 Yılın Sergisi” adıyla fuarın geçmiş yıllarından fotoğraflar sergilendi; karikatür sanatçısı Mustafa Tozakı isteyenlerin portrelerini çizdi, müzik sanatçıları Alkapon ve Arda Gündüz de konser verdi. Fuarın ziyaretçilerine Orman Dairesi’nin verdiği çam fidanları da dağıtıldı.

Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin de destek verdiği fuar boyunca paneller, şiir geceleri ve sohbet toplantıları düzenlenecek.

Tüm kitapların yüzde 10 indirimli satıldığı fuar, pazar hariç her gün 09.00- 13.00 ve 17.00-24.00 saatleri arasında, pazar günü ise 17.00- 24.00 arasında açık olacak.

Işık Kitabevi 30. Kitap Fuarı’nın onur ödülü, Kıbrıslı Türk yönetmen Derviş Zaim’e verilecek.

Tüm etkinlikler, Kızılbaş Kilisesi’nde bulunan Gençlik Merkezi’nde saat 20.30’da başlayacak.

BU AKŞAMKİ PROGRAM

Fuarda bu akşam “Üreterek Çoğalmak” konulu panel düzenleniyor. Panelin konuşmacıları ise Aziz Kaya (Lefke Belediye Başkanı ), Cemil Sarıçizmeli (Mehmetçik Belediye Başkanı), Mehmet Harmancı (Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı), Ahmet Benli (Gönyeli Belediye Başkanı) olacak.

Fuarda yarın ise, Türkiyeli yazar Hasan Ali Topbaş konuk edilecek.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.