banner913
banner932
banner1012

Kim Bay Schmitt’e yoğun ilgi

banner1020

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun, Dünya Tiyatro Günü’nde ücretsiz olarak sahnelediği “Kim Bay Schmitt?” oyunu yoğun ilgi gördü

banner974
Kim Bay Schmitt’e yoğun ilgi

banner971

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde “Kim Bay Schmitt?” oyununu ücretsiz sahneledi. 

Seyircinin yoğun ilgi gösterdiği oyun beğeniyle ve kahkahalarla izlendi. O
Oyun öncesinde sahneye çıkan Lefkoşa Belediye Tiyatrosu sanatçıları ve ekibi 27 Mart Dünya Tiyatro Günü basın bildirisini seyirciyle paylaştı. 
Ayrıca Lefkoşa Türk Belediyesi Kültür Sanat Şube Amire Kıymet Karabiber ve Lefkoşa Türk Belediyesi As Başkanı Akın Aktunç birer konuşma yaptı.
LTB Kültür Sanat Şube Amire Kıymet Karabiber konuşmasında, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun 37 yıldır oyunlarını aralıksız olarak sahnelediğine işaret ederek, 27 Mart’ta tüm dünyada olduğu gibi Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun da sahnelediği oyunları ücretsiz olarak seyircilere sunduğunu kaydetti. 
Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin desteğiyle oyunların sahnelenebildiğini belirten Karabiber, Türkiye’de tiyatrolar, üniversiteler, tiyatro okullarının siyasilerin baskılarıyla işlevini yitirdiğini, aydınların, akademisyenlerin ise tutuklanarak, mesleklerinden uzaklaştırıldıklarını söyledi. 
Karabiber, “Türkiye’de aydınlar susturulurken, ifade özgürlüğü diye bir kavram ortadan kaldırılırken, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutlamaya çalışıyoruz” dedi. 
Akın Aktunç ise, tiyatronun kurulduğu günden bu yana geçirdiği sürece dikkat çekerek, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun öncü tiyatrolardan olduğunu söyledi. 
Tiyatronun sadece sahnede olmadığını, hayatımızın bir parçası olduğunu vurgulayan Aktunç, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Kıymet Karabiber’e teşekkür etti

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.