banner913
banner932
banner1012

Kalıcı ve üç boyutlu heykeller için çalışacaklar

banner1020

Lefkoşa’da konumlandırılması arzu edilen kalıcı ve üç boyutlu heykeller için işbirliği yapacakları “Lefkoşa İçin Kamusal Alanda Sanat Çalıştayı” düzenledi

banner974
Kalıcı ve üç boyutlu heykeller için çalışacaklar

banner971

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ve Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA), başkent Lefkoşa’da konumlandırılması arzu edilen kalıcı ve üç boyutlu heykeller için işbirliği yapacakları “Lefkoşa İçin Kamusal Alanda Sanat Çalıştayı” düzenledi.

EMAA Başkent Sanat Merkezi’nde bu sabah açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştayın sabahki bölümünde 3 ana başlıkta sunumlar gerçekleştirildi. Çalıştayın öğleden sonraki kısmında çalışma grupları oluşturulacak.

ŞONYA: “SONUÇLAR RAFLARDA BIRAKILMAYACAK…”

Açılış konuşmalarında ilk sözü alan EMAA Başkanı Zehra Şonya, ilk kez böyle bir çalıştayın gerçekleştirildiğine vurgu yaparak, bu konuda LTB ile yürüttükleri işbirliğinden çok memnun olduklarını söyledi.

Amacın, çalıştaydan çıkacak sonuçları dosyalayıp, raflarda bırakmak olmadığını kaydeden Şonya, çalışmaları reel sonuçlara götürüp, projelendirmek ve hayata geçirmeyi hedeflediklerini ortaya koydu.

HARMANCI: “ÇALIŞTAY BİZLERE ÖNEMLİ BİR BAKIŞ AÇISI SUNACAK”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise konuşmasında, Lefkoşa’nın geleceğine yön verirken, kamusal alanlarının tasarımı ve sanat öğesinin bunun içerisinde dahil edilmesinin önemine değinerek, çalıştayın bu anlamda kılavuzluk ve bakış açısı yaratacağını söyledi.

Harmancı, ilgi duyan ve fikir yürütenlerin sözünü söyleyebileceği bir çalıştay düzenlediklerini sözlerine ekledi.

ÇALIŞTAYDAKİ OTURUMLAR

Çalıştayın “Kamusal Alanda Sanat: Vizyon, Sanatsal Nitelik Ve Diyalog/İletişim” konulu I. Oturumunda Aliye Ummanel (Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni) ve Zehra Şonya (Heykeltıraş / EMAA Başkanı) söz aldı.

“Kamusal alan tasarımları, estetik mekan yaratımı ve psikolojik etkileri” oturumunda, Prof. Dr. Naciye Doratlı (DAÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölüm Başkanı) ve Onur Olguner (Mimar / LTB Meclis Üyesi); “Uygulanabilirlik: Alternatif Malzeme/Mekan, Düşük Maliyet - Yüksek Kalite ve Pratiklik” oturumunda ise Ferdiye Sav (LTB Park Bahçeler Şube Amiri) ve Kenan Güvenç (GAÜ Mimarlık Bölümü) sunum yaptı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.