banner913
banner932
banner1012

Hayatıyla, Şifreleriyle Leonardo Da Vinci

banner1020

15 Nisan doğumlu olan Leonardo Da Vinci pek çok sırrıyla, bilime olan katkılarıyla halen araştırılmakta olan ve hala ilgi çeken bir insan olarak var olmaktadır. Anatomi ve tabii ki resim, bilim ve sanat adına pek çok çalışma yapmış ve bunlarla ilgili kanıtlar ortaya koymuştur. 2 Mayıs 1519 tarihinde 62 yaşında hayatını kaybeden Leonardo Da Vinci hem bilimsel hem de sanatsal açıdan çok değerlidir.

banner974
Hayatıyla, Şifreleriyle Leonardo Da Vinci

banner971

Şimdi onun hayatı ile ilgili sizlere küçük bilgiler vereceğiz.

Gece Suçluların Cesetlerini Parçalıyordu

Gece Suçluların Cesetlerini Parçalıyordu

Anatomi adına çalışma yapmak için Da Vinci suçlu cesetlerini aldığı özel izinle parçalıyordu. Buradan cesetler çabuk bozulduğundan hemen hızlı çizimler yapıyor sonra da bunları temize çekiyordu. Kilise ve çoğu kaynak onu iğrenç koşullarda çalışan biri olarak göstermişti.

Mona Lisa İki Yüzün Karışımıydı

Mona Lisa İki Yüzün Karışımıydı

Lisa del Gherardini ve eşcinsel bir birliktelik yaşadığı söylenen Gian Giacomo Caprotti da Oreno ismindeki ''Benim küçük şeytanım'' dediği yardımcısının yüzlerini karıştırarak bir tablo yaptığı hala iddialar arasında.

Bunun hatta eş cinselliğe olan bir vurgu olduğunu söyleyen Silvano Vincenti, Mona Lisa'nın gözlerinin birinde ''S'' diğerinde ''L'' harfi gördüğünü iddia ediyor. Bunun yanında resmin bize göre sağ tarafında köprünün altında bir 72 rakamı bulmuş. Bu da o köprünün yıkılan tarihi. Köprünün adı ''Şeytanın köprüsü''... 

Arkadaki görüntüyü dengesiz çizmiştir. Resimden kadın çıkarılıp iki kenar tersten yan yana getirildiğinde sürekli bir görüntü elde ediliyordu. Bu nedenle beyin bunu birleştirmeye çalışırken resimde bir animasyon etkisi yaratıyor. Bu da yüz civarında olduğundan gülümseyen ve gözün her tarafa çevrilebilir gibi görünmesi oluşuyor.

Tabloda kadının sol gözü tarafına bakıldığında Ksantelezma hastası olduğu rahatça anlaşılabiliyor. 

Mona Lisa tablosuyla ilgili şifreleri ve gizemleri videomuzdan izleyebilirsiniz 

Sadece Kalemle Düzgün Çember Çizebilirdi

Sadece Kalemle Düzgün Çember Çizebilirdi

Pergel yardımı almadan sadece bir hedeften düzgün bir çember çizebildiği çeşitli kaynaklardan bugüne, bizlere ulaşmıştır.

Freud'a Göre Frijit Hastasıydı

İlgili resim

Bu rahatsızlık cinsel manada karşıdaki bireylere karşı yaşanan soğukluk manasına geliyor. Pek çok sözünden hareketle Freud onun bu hastalıktan muzdarip olduğunu söylemiştir.

Anlaşılabileceği üzere Da Vinci evlenmemiş ve herhangi bir kadınla bir ilişkisi de duyulmamıştır.

Mon Salai İle Cinsel Bir Birlikteliği Vardı

Mon Salai İle Cinsel Bir Birlikteliği Vardı

Mona Lisa'nın iki yüzünden biri olan yardımcısı Gian Giacomo Caprotti da Oreno ismiyle ya da Da Vinci'ye göre Benim Küçük Şeytanım dediği Mon Salai ile cinsel açıdan bir birlikteliği olduğu bugünkü iddialar arasındadır. 

Kilise açısından suç sayılan bu birliktelik o ölünceye kadar saklı kalmıştır. Da Vinci bu tür ilişkisi olan ve kadınlara ilgisi olmadığı için cinselliğe soğuk bakan bir adamdı.

Son Akşam Yemeği

Son Akşam Yemeği

Bir duvara özel olarak Da Vinci tarafından çizilmiştir. Işığa maruz kalmaması için içeri girildiğinde fotoğrafının çekilmesi yasaktır.

Burada Hz. İsa ile ona ihanet eden havarinin yüzünün aynı olduğu söylenir. Kısaca hikayesini anlatalım:

Leonardo Hz. İsa'nın yüzünü çizmek için birini çok aramıştır. Sonunda da bulmuştur. Ancak ona ihanet eden havariyi bir türlü bulamamıştır. O endişeyi ve telaşı aktarabileceği, para için dostunu hemen bırakabilecek karakterde birini bulmak için günler geçirir. Bir taraftan da saray resmi bitirmesi için sürekli baskı uygular. 

Sonunda bir hapishanede birini görür. Adam içmiştir. Saçı sakalına karıştırmış. Bir örnek aldıktan sonra Da Vinci dikkatli bir şekilde baktığında bu kişinin Hz. İsa'nın yüzünü çizdiği adamı görür...

Bu resmin acayip bir yönü de perspektif ustası olan Da Vinci'nin Yanlara açılan boşluklar ve geri plandaki pencereli yaptığı yapı odayı genişletmek için oluşturulmuştur.

Bunun yanında Mecdelli Meryem kesilip Hz. İsa'nın yanına getirildiğinde hem bir renk uyumu oluyor hem de Hz. İsa'ya tamamen dayanmış vaziyette görünüyor.

Da Vincinin bu ünlü taplosuyla ilgili sizlerle paylaştığımız videomuzdan daha detaylı bilgi bulabilirsiniz

İnsan Tipinde Bir Robot Tasarlıyordu

İnsan Tipinde Bir Robot Tasarlıyordu

Çalışma mekanizması hazır olan robotun tek eksik yanı onu çalıştırabilecek kıvılcımdı. Bir tek bunu bulamamıştı. Bunun ruha bağlı olduğunu tahmin etmiştir belki, kim bilir.

Ay'ın Suyla Kaplı Olduğunu Zannediyordu

Ay'ın Suyla Kaplı Olduğunu Zannediyordu

Ay yüzeyinin tamamen sularla kaplı olduğu için parladığını iddia etmiştir. Ancak bu fikrinden de hiç vazgeçmemiş ve çeşitli kaynaklarda bunu yazmıştır.

Anatomi İle İlgiliydi

Anatomi İle İlgiliydi

Bununla ilgili olarak en ince ayrıntısına kadar yazılar yazıyordu.

Pek Çok Geleceğe Yönelik Çizimleri Mevcut

Pek Çok Geleceğe Yönelik Çizimleri Mevcut

Mekik, denizaltı, helikopter, Haliç için köprü projesi gibi pek çok geleceğe adım atan içeriklere sahip çizimleri ve fikirleri mevcuttu.

Evlilik Dışı Bir İlişkiden Doğdu

Evlilik Dışı Bir İlişkiden Doğdu

Bu nedenledir ki hep dışarıda bir insan olarak görüldü. Bu da ona işlerini daha kolay yapabilme imkanı verdi.

Çok Fazlı Uykuyu İcat Etti

Çok Fazlı Uykuyu İcat Etti

20 dakika uyuyup bir saat uyanık kalarak bugün Da Vinci Uykusu veya Çok Fazlı Uyku olarak da bilinen uyku düzenini geliştirmiştir. Böylece uzun bir zamanı kendine ayırmıştır.

Rahim Örneği Kusursuz Bir Çizimdir

Rahim Örneği Kusursuz Bir Çizimdir

Bebeğin plesenta içerisinde bulunan düzenini öylesine iyi çizmiştir ki bugünkü tıbben çizim yapılan düzeneklerde onunki halen iyi bir örnek olarak kullanılmaktadır.

Buradan anlayabiliriz ki Leonardo hamile olarak ölmüş kadınların da cesetlerini parçalıyordu.

Solaktı ve Yazılarını Ters Yazardı

Solaktı ve Yazılarını Ters Yazardı

Solak olmak kilise tarafından bir uğursuzluk olarak görülüyordu. Hatta onu dinsiz bir sapık olarak halka kabul ettirilme çabası oluşsa da Leonardo Da Vinci her zaman bu tür kaygılardan uzak durmuştur.

Yazılarını sadece akıllı insanlar okuyabilsin diye şifreli, sağdan başlayarak ve tersten yazardı.

Kralın Kolları Arasında Ölmemiştir

Kralın Kolları Arasında Ölmemiştir

Sarayda hayatını kaybettiği doğrudur ancak o dönemdeki kronikler incelendiğinde Da Vinci'nin öldüğü gün kralın başka bir yerde olduğu kanıtlanmıştır.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.