banner913
banner932
banner1012

Gülünç Karanlık”tan önemli mesajlar

15. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde önceki akşam Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nun sunduğu “Gülünç Karanlık” isimli oyun sahnelenirken, oyunda yeni dünya düzenine dair keskin bir bakış açısıyla önemli mesajlar verdi Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) bu yıl “Yeryüzünde bir yer. İnsanca yaşamak için” teması ile sanatseverlerle buluşturduğu 15. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde önceki akşam Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nun sunduğu “Gülünç Karanlık” isimli oyun sahnelendi.

banner974
Gülünç Karanlık”tan önemli mesajlar

banner971

 

 

YENİ DÜNYA DÜZENİNE DAİR KESKİN BİR BAKIŞ AÇISI

Çağdaş Alman tiyatrosunun genç yazarlarından Wolfram Lotz 2014 yılında kaleme aldığı oyunda yeni dünya düzenine dair keskin bir bakış açısı getiriyor. Somalili bir korsanın savunması ile başlayan oyun gizli bir görev için Afganistan’da bulunan iki alman askerin izini sürüyor. Onların nehir boyunca süren yolculuğu ve bu yolculukta yaşadıkları karşılaşmalar geçmişten bugüne batının sömürge tarihini hatırlatıyor. 

YDÜ AKKM’de sahnelenen oyunu Nurkan Erpulat yönetti. Başrollerinde Alican Yücesoy, Doğacan Taşpınar, Erol Ozan Ayhan, Elif Ürse ve Yelda Baskın’ın rol aldığı oyun,  izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Oyun sonrasında Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Aliye Ummanel Festival’e ilk kez katılan Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nu ağırlamaktan mutlu olduklarını ve iki tiyatro arasındaki sanatsal işbirliğinin devam edeceğini belirtti.  Ummanel, LBT adına oyuncuları tebrik ederek, festival plaketini takdim etti. Bakırköy Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni ve oyuncu Alican Yücesoy ise festivalde bulunmaktan memnun olduklarını ve kardeş tiyatro olma yolunda ilerlediklerini vurguladı.

FESTİVALDE SIRADAKİ OYUN “SINIR”

Kıbrıs Türk Petrolleri ve Cyprus XP Group’un platin sponsor, YDÜ AKKM’nin salon sponsoru, Telsim Vodafone Grup Şirketi’nin Teknoloji ve İletişim sponsoru, Lefkoşa Belediye Çalışanları Tasarruf Kooperatifi Ltd.’nin gümüş sponsor olduğu, Golden Tulip Otel ve Cookies Bake Shop’un katkı koyduğu festivalde 30 Eylül Cumartesi akşamı 17.00 ve 20.30 saatlerinde Tiyatro 28’in sahnelediği “Sınır” oyunu yer alıyor. Oyun bu kez Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

BAŞKAN HARMANCI, BELLEK İLE GÖRÜŞTÜ

Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nun sahnelendiği Gülünç Karanlık oyunu için adamızda bulunan Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Bahri Bellek, bu kapsamda dünkü oyun öncesinde Lefkoşa Türk Belediyesi’ni ziyaret ederek LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile görüştü.

Kabulde konuşan Başkan Mehmet Harmancı, iki belediye arasındaki işbirliğinin geliştirilerek ileriye daha iyi nasıl taşınabileceğini konuştuklarını ifade ederken,  Başkan Yardımcısı İhsan Bahri Bellek’te LTB ile her türlü işbirliği ve paylaşıma açık olduklarını belirtti. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.