banner913
banner932
banner1012

Girne Üniversitesi ile TÜRKSOY arasında işbirliği

banner1020

Girne Üniversitesi ile TÜRKSOY arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle, Türk Cumhuriyetleri ve Türk Toplulukları ile KKTC arasındaki eğitim, kültür ve sanat alanlarında ortak projeler yürütülecek

banner974
Girne Üniversitesi ile TÜRKSOY arasında işbirliği

banner971

 

Girne Üniversitesi ile Türk Halklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla çalışmalar yapan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Girne Üniversitesi ve TÜRKSOY’a üye ülkeler arasında eğitim ve kültür alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini hedefleyen protokole, Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Cemre Günsel Haskasap ile TÜRKSOY Başkanı Düsen Kaseinov imza koydu.

İmzalanan söz konusu protokolle, Türk Cumhuriyetleri ve Türk Toplulukları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki eğitim, kültür ve sanat alanlarında ortak projeler yürütülecek.

Protokol imza töreni sırasında konuşan Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Cemre Günsel Haskasap, TÜRKSOY ile yapılan protokolle Girne Üniversitesi’nin tüm TÜRKSOY üyesi ülkelere kapısını açtığını, TÜRKSOY üyesi ülkelerin de Girne Üniversitesi’ne kapılarını açtıklarını, işbirliği çalışmalarının bundan sonra çok daha yoğun bir şekilde devam edeceğini dile getirdi.

Dr. Cemre Günsel Haskasap, ”Bundan sonra gerçekleştirilecek olan eğitim ve kültür ilişkilerinin kapsamı daha da genişletilerek, ilişkiler halkların ve ülkelerin sürdürülebilir işbirliğine dönüşecek” dedi.

TÜRKSOY Başkanı Düsen Kaseinov da, Girne Üniversitesi ile yapılan eğitim ve kültür işbirliği anlaşmasının Türk Dünyası’nın eğitim ve kültür çalışmalarına ayrı bir zenginlik katacağını söyledi.

Girne Üniversitesi ile yürütülecek etkinliklerin kardeş ülke KKTC ile Türk toplulukları halkları  arasında yeni kültür köprüleri inşa ederek, var olan kardeşlik bağlarını daha da güçlendireceğini belirten Kaseinov, “Girne Üniversitesi imzaladığımız bu protokol ile  ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin bilimsel, akademik ve kültürel alanda daha da derinleşeceğine olan inancımız tamdır’’ dedi.

Protokol ile TÜRKSOY üyesi ülkeler arasındaki kültürel etkileşimi ve paylaşımı sağlamak, Türk Kültürü ile ilgili bilimsel araştırmalar yapmak, eğitim-öğretim alanlarında ortak projeler yürütmek, geliştirmek ve karşılıklı olarak iş birliğini teşvik etmek amaçlanıyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.