banner913
banner932
banner1012

Genç piyanistlerden gururlandıran başarı

banner1020

banner974
Genç piyanistlerden gururlandıran başarı

banner971

İstanbul’da yapılan 14. Uluslararası Pera Piyano Yarışmasına katılan ünlü piyanist Rauf Kasımov’un öğrencileri 3 büyük ödülle döndü. Can Sakkaoğlu’nun birincilik elde ettiği yarışmada Pelin Ece Acar İkinci İrem Bilen üçüncü oldu.

İstanbul'da 6-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen 14. Uluslararası Pera Piyano Yarışmasına katılan Piyanist Rauf Kasimov'un öğrencileri Pelin Ece Acar, Can Sakkaoğlu ve İrem Bilen başarılarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin  bir kez daha gururu oldular. Yarışmaya  Türkiyenin pek çok şehrinden ve farklı ülkelerden müzik okulu ve konservatuvar öğrencileri katıldı.

Genç piyanistler etkinlik süresince Prof. Tamara Poddubnaya, Prof. Evgueni Rjanov, Prof Metin Ülkü, Samir Mirzayev, Dr. Efgan Zeki Saleh, Irakli Chumbridze ve Rafael Gasimov'dan  oluşan jüri üyelerinin konserlerini izlediler ve dünyaca ünlü piyanist ve hoca Tamara Poddubnaya ile masterclass yapma olanağı buldular. 

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi 10.sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Pelin Ece Acar yarışmada 15-18 yaş grubu ile yarışarak gösterdiği üstün performans ile 12 yarışmacı arasında İkincilik ödülüne layık görüldü. Daha önce kazandığı birincilik, ikincilik ve diğer ödüllerle dört yıldır Rauf Kasimovla çalışan Pelin Ece bu sürede 7 kez Uluslararası ödül sahibi oldu. 

English School of  Kyernia öğrencisi 11 yaşındaki Can Sakkaoğlu ve Nejat British School öğrencisi 11 yaşındaki İrem Bilen 10-12 yaş grubunda  22 yarışmacı ile yarıştılar.  Başarılı performansları sonucunda  Jüri, Can Sakkaoğlunu Birincilik ödülüne layık görürken İrem Bilen Üçüncülük ödülü kazandı. Piyano çalışmalarına  yaklaşık bir buçuk yıldır Rauf Kasimov'la devam eden Can Sakkaoğlu  bu kısa sürede üçüncü kez Uluslararası ödül sahibi oldu. İrem Bilen iki uluslararası ödüle sahip. Lha

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.