banner913
banner932
banner1012

Foça’da kültürümüz tanıtıldı

banner1020

İzmir’e bağlı Foça beldesinde düzenlenen Foça Uluslararası Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivaline katılan Yıldırım Kadınlar Derneği’ne bağlı, küçük, orta ve master halk dansları ekipleri üç gün boyunca çeşitli etkinliklerde yaptıkları gösterilerle ülkemiz kültürünü tanıttılar

banner974
Foça’da kültürümüz tanıtıldı

banner971

 Ülkemizde faaliyette olan sivil toplum kuruluşlarından olan Yıldırım Kadınlar Derneği halk dansları ekipleri  davet edildikleri Foça Kültür Sanat ve Balık Festivali’nde sundukları gösterilerle ülkemizi başarıyla temsil ettiler.

Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa’nın girişimleri sonucunda İzmir’e bağlı Foça beldesinde 9-10-11 Eylül 2017 tarihlerinde bu yıl X.’cusu düzenlenen Foça Uluslararası Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivaline katılan Yıldırım Kadınlar Derneği’ne bağlı, küçük, orta ve master halk dansları ekipleri üç gün boyunca çeşitli etkinliklerde yaptıkları gösterilerle büyük beğeni topladılar.

Yıldırım Kadınlar Derneği Başkanı Şengül Tosunoğlu başkanlığında eğitmenler Gülgün Dargın ve Ufuk Fırat eşliğinde yaklaşık 50 kişilik grupla yapılan etkinlikle ilgili kısa bir açıklama yapan Dernek başkanı Tosunoğlu  “Halk dansları ekiplerimizle, değerli hocamız Özlem Kadirağa sayesinde, katıldığımız Foça Kültür Sanat Festivalinde 4 güzel gün geçirdik. Hem derneğimizi hem de KKTC’yi tanıttık . Bu vesile ile öncelikle değerli hocamız Özlem Kadirağaya, eğitmenlerimiz Gülgün Dargın ve Ufuk Fırat’a ,ve orda olduğumuz sürece bizimle ilgilenen Salih Önsoy’a teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz” dedi.

Festivalin ilk gününde yapılan korteje katılarak KKTC bayrağını dalgalandıran Dernek, Festivalin ikinci günü bir panelde küçük ve orta grup olarak gösteri yaparken, üçüncü gün ise Foça Meydanı’nda tüm halka yönelik küçük, orta ve masterler olarak halk dansları gösterilerini sundu. Bu gösterileri öncesinde Dernek başkanı Tosunoğlu’na, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ tarafından teşekkür plaketi ve küçük hediyeler takdim edildi

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.