banner913
banner932
banner1012

Elsie Slonim’in kitaplarının tanıtımı gerçekleşti

banner1020

banner974
Elsie Slonim’in kitaplarının tanıtımı gerçekleşti

banner971

Hayatı Amerika, Avusturya, Kıbrıs ve İsrail arasında geçmiş, iki dünya savaşı ve acıları yanında Kıbrıs’taki 1974 savaşına da tanıklık etmiş olan Elsie Slonim’in ‘Ahead of Time’ ve ‘Mousie Longtail' adlı kitaplarının tanıtımı,Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi Kütüphanesi’nde gerçekleşti.Avusturalyalı EditörAlfred Woschitz’inde bulunduğu etkinlikte yazar Elsie Slonim,100 yıllık yaşamından çok özel anılarını katılımcılarla paylaştı. II. Dünya savaşı sırasında annesi, babası ve kızkardeşi dışında tüm yakınlarını Auschwitz Toplama Kampı’nda kaybeden Elsie, bir mülteci olarak savaşın acılarını anlatırken duygulu anlar yaşandı. Kıbrıs’a olan bağını her seferinde dile getiren Elsie, eşini ve çocuklarını kaybettikten sonra da uzun yıllar yaşadığı Lefkoşa’daki askeri ara bölgedeki evinde yaşamını sürdürmeye devam ediyor. 

Etkinliğin sonundaEditör Alfred Woschitz, Elsie Slonim’in hayatını anlatacak belgesel için çalışmalara başladıklarını iletti. 

ELSİE SLONİM KİMDİR?

Elsie Slonim 1917 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde dünyaya geldi. Erken yaşlarda Viyana yakınlarındaki Baden’de okula gitti. Yazlarını çoğunlukla babasının meşguliyeti nedeniyle Romanya’daki Timisoara kentinde geçirdi. 100 yıllık yaşamı, sadece çıkarmalar, sürgünler ve kişisel trajedi deneyimleri ile değil; hayata dair sınırsız yaşam arzusu ve geleceğe yönelik olağanüstü iyimser bakış açısını da kapsamaktadır.

Elsie Slonim iki dünya savaşına, dünyada yaşanan ekonomik buhrana, Almanya’ya nasyonal sosyalizm’in gelmesine ve Kıbrıs savaşına tanıklık etmiştir. Ailesinin çoğu Macaristan’da Nazi’ler tarafından öldürülmüştür.

Elsie ve tarım konusunda öncü bir kişi olan eşi, yeni bir devlet olarak kurulacak olan İsrail’e gider ancak Kıbrıs’a olan sevgilerinden dolayı geri dönerler.Elsie, uzun yıllardır askeri bir personel olmamasına ragmen Lefkoşa’daki askeri bölgede yaşamaktadır. Eşi, oğlu ve kızı vefat etmiştir. Elsie, kısa hikayeker, oto-biyografi ve çocuk kitapları yazmaktadır. Hayvanları ve çiçekleri de çok sever.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.