banner913
banner932
banner1012

Duygulandıran gösteri

banner1020

Uyuşturucu batağına saplanmış gençlerin hayatını gözler önüne seren ve farkındalık yaratan Karanlığın Gölgesi isimli dans tiyatrosu, seyircilere oldukça duygulu anlar yaşattı

banner974
Duygulandıran gösteri

banner971

Mustafa ERKAN

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Eğitim ve Kültür Bakanlığı işbirliğinde organize edilen Karanlığın Gölgesi isimli dans tiyatrosu geçtiğimiz gün ilk gösterisini sundu.

Lefkoşa Yakın Doğu Üniversitesi AKM’de yapılan gösteride öğrenci aileler ve halk ile buluştu. Karanlığın Gölgesi müzikali, uyuşturucu batağına saplanmış gençlerin hayatını gözler önüne seren ve farkındalık yaratan bu çalışma ada genelinde, daha çok gençlere ve ailelere yönelik olarak,  Bilinç düzeyini yükseltmek amacıyla oynanması hedeflendi.     

Genç bir kızın karanlık dünyaya attığı ilk adım ve yaşananlar 1. Bölümde anlatılırken, Prenses kurban olarak uyuşturucuya başlayan genç kızın yaşadığı ilk krizler, annenin yakarışları ve karanlık dünyanın acımasızlığı. 3. Bölüm; Toplumun içinde yaşayan prenses kurbanın, kalabalıklarda yok olması ve toplumun duyarsızlığı. 4. Bölüm; Uyuşturucu Bağımlılığının gençleri getirdiği son nokta “üç maymun oynamaları” Çatışmalar, kavgalar ve gelinen noktadaki hazin son. 5.Bölüm; Kader Mahkumlarının ruhlarının zincire vurulması.Ve uyuşturucu, insan, aile, gençlik ve yıkılan ocaklar 6.ve son bölümünde güçlü bir performans sahnelendi.                                

                                                             

Bir gencimiz, henüz gerçek yüzü aydınlanmayan, son derece çarpıcı ve trajik olayını, söylenen sözler ve danslarla sahneye taşıdı.  

Geçtiğimiz yıl ilk kez oynanan Karanlığın Gölgesinden Aydınlık Yarınlara oyunu, Arda’nın anısına adanmıştı.   İlgiyle izlenen ve izleyicisini içine alan dans gösterisi, etkisi altına aldığı seyircilere oldukça duygulu anlar yaşattı.      

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.