banner913
banner932
banner1012

“Dr. Dilara” filmi Çağlayan'da gösterildi

banner1020

21-27 Ağustos tarihleri arasında Çağlayan Parkı’nda yer alan  “11. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali”, Tamer Garip’in yönettiği “Dr. Dilara” filminin gösterimi ile devam etti

banner974
“Dr. Dilara” filmi Çağlayan'da gösterildi

banner971

 Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) evsahipliğinde, Gençlik Dairesi ve 7 kültür-sanat derneğinin katkılarıyla 21-27 Ağustos tarihleri arasında Çağlayan Parkı’nda yer alan  “11. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali”, Tamer Garip’in yönettiği “Dr. Dilara” filminin gösterimi ile sürdü.

LTB’den yapılan açıklama şöyle:

“Bir zamanlar Çağlayan bölgesinin vazgeçilmez eğlence mekanlarından olan ve Kıbrıs Türk toplumunun kültürünün önemli unsurlarından olan sinema geleneğini tekrar yaşatabilmek  adına ikinci kez festival programına konan “Çağlayan Sinema Geceleri”  kapsamındaki ikinci ve son film olan Tamer Garip’in yönettiği “Dr.Dilara” filmi beğeniyle izlendi. Başrolünü Ruhsan Ankay’ın üstlendiği ve Pembegül Bayram, Celalcan Orhan, Metin Erduran, Buse Kırpala ve Cengiz Bozkurt’un da diğer rolleri paylaştığı 2016 yılı yapımı filme sinemaseverler büyük bir ilgi gösterirken Çağlayan bölgesi eski günlerdeki gibi açık havada sinemanın keyfini yaşadı.

Film gösterimi öncesinde kısa bir konuşma yapan yönetmen Tamer Garip, çocukluğunun geçtiği ve bölgedeki açık ve kapalı sinema salonlarında film izleyerek büyüdüğü Çağlayan’da kendi filmini göstermenin çok değerli olduğunu ifade ederek hem bölgedeki o eski sinema kültürünü tekrardan canlandırmak adına hem de bu programa kendi filmini de dahil  edip insanlarla buluşturma imkanı sağladığı için LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya, festival komitesine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Garip, “Benim sinema sevgimin tohumları bu bölgedeki sinemalarda atıldı ve  bu topraklarda filizlendi.Bir gün geldi ve kendi filmimi bu bölgede gösteriyorum. Benim için çok duygusal bir an. Bu geleneği tekrardan bizlere yaşatan LTB’ye çok teşekkürler. Daha nice filmlerimizi burada göstermeyi umut ediyorum. Herkese iyi seyirler dilerim” dedi.

Çağlayan, 23-27 Ağustos arası dans ve müzik gösterileriyle renklenecek
Her yıl daha da genişleyerek devam eden Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali’nin dans gösterileri ve müziği kapsayan sahne gösterileri programı bu akşam Çağlayan Parkı’nda yer alacak açılış töreni ile başlayacak ve 27 Ağustos gecesine kadar devam edecek.

5 gece sürecek sahne programında İspanya, Güney Kore, Meksika,Türkiye ve ülkemizden halk dansları ekipleri ile modern dans topluluklarının gösterileri,LTB Büyük Orkestrası,LTB Latin Orkestrası, Genç Yetenekler Orkestrası ve Osman Tuğsal ile Grup Rast Konseri yer alacak.

Festival çerçevesinde yapılacak Streetball Turnuvası ise 24-25 Ağustos tarihlerinde Çağlayan Parkı’ndaki basketbol sahasında saat 18:00’de yer alacak.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.