banner913
banner932
banner1012

'DOĞADAKİ İNSAN KIBRIS' PROGRAM ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI

banner1020

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürlüğü tarafından ülkemize davet edilen ve dört gün süreyle ülkenin doğasını,...

banner974
'DOĞADAKİ İNSAN KIBRIS' PROGRAM ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI

banner971

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürlüğü tarafından ülkemize davet edilen ve dört gün süreyle ülkenin doğasını, coğrafyasını, tarihini, kültürünü ve insanını tanıtacak “Doğadaki İnsan Kıbrıs” program çekimleri başarıyla tamamlandı.


Sırasıyla Büyük Han’da dağarcık yapımı, Esentepe Ayguruş Evi’nde Kıbrıs Mutfağı’ndan tariflerle örnekler sunuldu. Yerel ürünlerimizden ayrelli, gömeç, yumurta otu, pirahu, magarına bulli, gabbar turşusu, hosdes yemeği, herse, gazayağı turşusu, çakıstez, molohiya, kebap, şeftali kebabı, kızarmış hellim, gatmer, ceviz macunu ve diğer macun çeşitlerinin tanıtımı yapılarak Serdar Kılıç ve ekibine sunuldu.   
 

Ülkemiz için çok önemli yere sahip ünlü muhtarlarımızdan Ömer Meraklı ziyaret edilerek ekibe, kendisi ve eşi tarafından hellim yapımı anlatıldı. 

Köyün favori isimlerinden Ayşe teyzenin dokuma halı yapımı ve manileri de ziyarete ayrı bir anlam kattı.

Kalavaç Köyü’nün ardından Serdarlı Köyü’ne gidilerek Serdarlı Kültür ve Sanat Evi’nde yenen öğle yemeğinin ardından  sele, sepet, İpek Böceği ve lefkara konusunda bilgi alan ekibe fırında hellimli, zeytinli ve köy ekmekleri yapımı gösterilip  ikramlar yapıldı.
 

DENKTAŞ:

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Sayın Serdar Denktaş da kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın “Kapılar” adlı kitabını da takdim ettiği ekibe ayrıca teşekkürlerini sundu. 

 

TUNÇALP:

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp ise, dört günün güzel ve verimli geçmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, ülkenin tanıtımı ve kültürünü en iyi şekilde yansıtmak için bu tür çalışmalara daire olarak devam etmek istediklerini dile getirdi.

 

KILIÇ:

Serdar Kılıç da bu güzel adayı tanıtmanın  dört günle sınırlı olamayacağı, en kısa sürede yeniden ziyaret edip eksik kalan yerlerin çekimlerini de yapmak istediğini arzu ettiklerini ifade etti. 

 

 

 

KKTC dört gün süren çekimlerin ardından TRT Haber HD tematik kanalında yayınlanan “Doğadaki İnsan Kıbrıs” programında tanıtılacak. Salı akşamları saat 20.50’de başlayan programın KKTC tanıtımı iki bölüm şeklinde çekilecek olup her bölüm 5 kez tekrarlanarak  toplam 10 kez yayınlanacak.

Serdar Kılıç, yapım çalışmalarının tamamlanmasına bağlı olarak Şubat sonu Mart başında yayınlanacak programın 6 ile 7 milyon kişiye ulaşmasının hedeflendiğini kaydetti.

 

 

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.